Ivana Helsinki törkeän kopioinnin kohteena: "Tuotteita myytiin nimellä ja Paola Suhosen kasvoilla"

01.10.2013 13:45 - Rea Tallgren

Voicen Aamun vieraana käynyt Ivana Helsingin Pirjo Suhonen kertoo Ivana Helsingin joutuneen törkeän kopioinnin kohteeksi.

Tuoreiden kopiointiskandaalien valossa Voicen Aamun Minna Ruolanto tiedusti Ivana Helsingin tuottaja Pirjo Suhoselta, onko hänen ja hänen Paola-siskonsa firma joskus joutunut kopioinnin kohteeksi.

Vastaus kertoi omaa tarinaansa siitä, kuinka härskiä kopiointia muotimaailmassa esiintyy.

- Kaksi vuotta sitten Koreassa oli aivan törkeä kopiointikeissi, jossa oli kopioitu, ei vaan pelkästään meidän kuoseja, vaan myös meidän brändin nimi ja Paolan kasvot markkinointiviestintään, Pirjo Suhonen kertoo Voicelle.

- Heidän tuotteensa eivät yhtään näyttäneet meiltä. Ne oli muovisia, tekostrasseilla koristeltuja käsilaukkuja, Suhonen pyörittelee päätään.

Asia olisi saattanut jäädä pimentoon, elleivät Ivana Helsingin fanit Koreasta olisi ottaneet yhteyttä Ivana Helsingin Paulaan ja Pirjoon ja ihmetelleet, ovatko erikoiset tuotteet todella Ivana Helsingin valmistamia.

- Emme olisi muuten saaneet tietää, että Korean ostosteeveessä myydään "Ivana Helsingin tuotteita" meidän nimellämme, Suhonen summaa.

Suhonen sanoo, että kyseessä oli toinen kahdesta törkeästä kopioinnista, jonka kohteeksi Ivana Helsinki on joutunut.

- Meillä on ollut kaksi selkeää tapausta, jotka ovat päätyneet niin, että kopioija-osapuoli on meille sitten korvauksia suorittanut, Suhonen sanoo.

Kilpailut

Uusimmat