Tee kotitekoinen kuorinta ihotyyppisi mukaan - katso ohjeet

09.10.2013 19:15 - Reija Saarinen

Eri ihotyypit tarvitsevat erilaista hoivaa. Pidä siis oma ihosi kunnossa oikeanlaisella hoidolla, jonka voit tehdä myös kotioloissa. 

Erilaisia kuorintavoiteita voidaan tehdä myös tutuista raaka-aineista. Jos haluat pitää ihostasi huolta luonnollisesti, voit kokeilla alla olevia vinkkejä. Muista kuitenkin kokeilla voiteita ensin pienelle alueelle mahdollisten allergisten reaktioiden varalta. 

1. Kuorintavoide kuivalle ja ikääntyvälle iholle

Jos sinulla on kuiva tai ikääntyvä iho, kannattaa sinun suosia kuorintaa, pehmentää ja kosteuttaa. Paras yhdistelmä tähän saadaan yhdistämällä suola, tomaattipyree sekä oliiviöljy.

2. Kuorintavoide akneiholle

Akneiholle paras kuorinta on sellainen, mikä poistaa kuollutta ihosolukkoa ilman kuivatusta. Jos siis kärsit akneihosta tee itsellesi kuorintavoide sekoittamalla sokeria, auringonkukkaöljyä sekä ananasta. 

3.  Kuorintavoide normaalille ja sekaiholle

Jos sinulla on normaali tai sekaiho, kannattaa sinun hoitaa sitä sekoituksella, jossa on sokeria, auringonkukkaöljyä sekä kiiviä. 

4. Kuorintavoide herkälle iholle

Herkkä iho tarvitsee hellää kuorintaa, joka ei ärsytä ihoa. Jos siis ihosi on kuiva ja herkkä sekoita tummaa sokeria, avokadoa ja kurkkua tehdäksesi itsellesi hellivän hoidon. 

Lähde: Baby Mom Health

Kilpailut

Uusimmat