Piinaavatko kaksihaaraiset hiukset? 4 kotikonstilla terveemmät latvat

24.01.2014 19:45 - Linda Arponen

Hiusten latvat alkavat haaroittua, mikäli niistä ei pidä hyvää huolta.

Todellisuus on, että kuivat hiukset alkavat kasvaessaan haaroittua. Ongelma on hyvin yleinen ja sitä esiintyy kaikissa hiustyypeissä ja -pituuksissa.

Hiusten leikkaaminen auttaa toki asiaa. Sen lisäksi hiuksia voi kosteuttaa seuraavilla kotona tehtävillä hoidoilla.

Öljyeliksiiri

Tämä on mahdollisesti yksi parhaista kotihoidoista, joilla voi pyrkiä estämään kaksihaaraisten syntyä. Yhdistä vain yhtä paljon oliiviöljyä, risiiniöljyä, manteliöljyä ja levitä tätä seosta kuiviin hiuksiin ja latvoihin. Hiero sen jälkeen päänahkaasi ja hiuksiasi ja peitä sitten pääsi suihkumyssyllä. Anna seoksen vaikuttaa yön yli ja pese se pois aamulla. Muista käyttää hellävaraista shampoota, joka sopii hiustyypillesi. Tämä ravitseva yhdistelmä edistää hiusten kasvua ja estää samalla latvoja haarautumasta.

Papaijanaamio

Myös papaijanaamio on erinomainen hiussuoja kaksihaaraisia vastaan. Ota siis kypsä papaija, kuori ja leikkaa se. Poista kaikki siemenet. Sen jälkeen laita kaksi papaijasiivua tehosekoittimeen. Sekoita puoli minuuttia ja lisää sen jälkeen desilitra maustamatonta jogurttia. Sekoita niin kauan, että papaija ja jogurtti ovat täysin yhdistyneet ja levitä sitten tätä ravitsevaa naamiota päänahkaasi ja hiuksiisi. Anna vaikuttaa puoli tuntia ja pese sitten pois lämpimällä vedellä.

Hunajaseerumi

Hunaja on myös hyvä aine estämään hiusten haaroittumista ja rikkoontumista. Yhdistä yksi ruokalusikallinen hunajaa yhdeksään desilitraan lämmintä vettä ja sekoita hyvin. Pese sen jälkeen hiuksesi shampoolla ja hoitoaineella. Levitä pesun jälkeen hunajavettä kaikkialle hiuksiisi. Tämä hiuksiin jätettävä hoitoaine palauttaa hiusten luonnollisen kiillon, kosteuttaa hiuksia ja estää hiuksia sähköistymästä.

Majoneesi

Majoneesikin on hyvä haaroittuvien hiusten estäjä. Levitä vain kaksi ruokalusikallista majoneesia kosteisiin hiuksiin ja anna vaikuttaa noin puoli tuntia. Pese sen jälkeen hiukset lämpimällä vedellä ja shampoolla. Majoneesihoito kannattaa tehdä kerran viikossa jos haluaa nauttia parhaista tuloksista: pehmeistä ja kiiltävistä hiuksista. Eikä kaksihaaraisista jälkeäkään.

Lähde: Become Gorgeous

Kilpailut

Uusimmat