Tiedätkö – mitä kauneustuotteita kannattaa säilyttää jääkaapissa?

16.02.2014 13:15 - Linda Arponen

Kuten elintarvikkeiden, myös kosmetiikan elinikä voi pidentyä kylmässä. Tämä riippuu kuitenkin tuotteesta.

Tiesitkö, että joitakin meikkituotteita kannattaa säilyttää jääkaapissa ja joitakin taas ei? Toisille viileys voi tuoda pidemmän käyttöiän, kun taas toiset voivat siitä pilaantua.

Seuraavassa lista kauneudenhoitotuotteista, joille viileys voi olla paikallaan. Lopuksi myös muutama tuote, jotka kannattaa jättää huoneenlämpöön.

Jääkaappiin: Silmänympärysvoide

Silmänympärysvoide on tuote, josta puhutaan eniten, kun kyse on jääkaapissa säilytettävästä kosmetiikasta. Monien naisten mielestä jääkaappikylmän voiteen levittäminen tuntuu virkistävältä. Jos päätät laittaa silmänympärysvoiteesi kylmään, tarkista ensin sen etiketistä, ettei sitä ole varta vasten kielletty.

Jääkaappiin: Suihkeet

Suihkeet, kuten aurinkovoidesuihke, pitävät yleensä kylmästä. Viileä suihke raikastaa mukavasti myös ihoa.

Jääkaappiin: Hajuvedet

Myös parfyymit hyötyvät jääkaappisäilytyksestä. Tuoksut säilyvät näin pidempään. Kuten muutkin jääkaapissa säilytettävät kosmetiikkatuotteet, pidä hajuvedet suljetuissa paketeissa, ettei niihin tai niistä tartu ei-toivottuja hajuja.

Jääkaappiin: Luomumeikit

Monissa meikeissä on niin paljon säilöntäaineita, että ne pärjäävät huoneenlämmössä. Luonnolliset luomumeikit säilyvät kuitenkin ehdottomasti pidempään jääkaapissa. Myös itsetehdyt naamiot kuuluvat jääkaappiin, mutta niitä ei pidä säilyttää paria päivää pidempään, sillä ne pilaantuvat ruoan tavoin.

Huoneenlämpöön: Meikkikynät

Vanha kikka liian pehmeille meikkikynille oli laittaa ne jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Kaikki meikkikynät koventuvat kylmässä, joten älä säilytä niitä siellä pysyvästi. Liian kovan värin levittäminen on todella vaikeaa.

Huoneenlämpöön: Huulipuna

Huulipuna alkaa "hikoilla" kun se altistuu kylmälle. Huulipunan pinnalle ilmestyvät pisarat ovat merkki siitä, kuinka vahat ja öljyt alkavat erottua punasta. Samalla huulipunan käyttöikä lyhenee.

Huoneenlämpöön: Öljypohjaiset tuotteet

Öljypohjaisille tuotteille käy jääkaapissa samoin kuin oliiviöljylle: niiden koostumus muuttuu. Säilytä niitä siis huoneenlämmössä, jotta ne säilyvät pidempään.

Lähde: Become Gorgeous

Kilpailut

Uusimmat