Kuorinta ihotyypin mukaan - kolme helppoa ohjetta

13.03.2014 19:15 - Reija Saarinen

Kotitekoinen kuorinta on hellävarainen ja luonnonmukainen.

Iho kannattaa kuoria ainakin kerran viikossa. Näin kuiva ja hilseilevä iho saadaan pois kauniin ja pehmeän ihon tieltä. Kuorintoja on saatavilla markettien hyllyiltä monenlaisia, mutta niitä voi myös tehdä itse. Alla kolme tehokasta kuorintaohjetta, joita kannattaa kokeilla.

1. Rasvainen iho

Rasvaiselle iholle suuren avun antaa hunaja, joka on antiseptinen aines. Hunaja siis tappaa mikrobeja ja bakteereita, joten se on loistava ihon hoitoon.

Ohje: Sekoita kaksi ruokalusikallista hunajaa puoleen teelusikalliseen sitruunamehua ja levitä seos kasvoille. Anna vaikuttaa 20 minuutin ajan. Huuhtele tämän jälkeen kasvot haalealla vedellä.

2. Kuiva iho

Sekoita keskenään 2 banaania, puoli kupillista jogurttia sekä 1 ruokalusikallinen hunajaa. Sekoita niin kauan kunnes seos on pehmeää ja taipuisaa. Levitä seos kasvoille ja anna vaikuttaa niin kauan, että se kuivuu. Tämä vie yleensä noin 20 minuuttia. Huuhtele kasvot lämpimällä vedellä. Ihosta tulee hetkessä pehmeä ja hyvinvoiva.

3. Herkkä iho

Sekoita yksi valkuainen, 1 teelusikallinen kurkkumehua, 1 teelusikallinen jogurttia sekä 1 teelusikallinen hunajaa. Laita kulhoon ensin valkuainen, lisää sitten jogurtti ja hunaja. Lisää kurkkumehu viimeisenä. Levitä seos kasvoille ja anna vaikuttaa parikymmentä minuuttia. Huuhtele kasvot lämpimällä vedellä.

Lisää kotitekoisia ihonhoitovinkkejä löydät täältä.

Lähde: Beauty and Fashion Tech

Kilpailut

Uusimmat