Parasta ja ilmaista ihonhoitoa löytyy omasta keittiöstä! 6 helppoa tee-se-itse-ohjetta - kokeile!

06.11.2012 08:15 - Karoliina Kotala

  Tehokkaan kosmetiikan ei aina tarvitse maksaa maltaita, ja raaka-aineita laadukkaaseen kauneudenhoitoon löytyykin omasta keittiöstä. Alla Cosmopolitan-lehden parhaat ohjeet.

1. Oliiviöljy.
Hiero teelusikallinen oliiviöljyä kuiviin, puhtaisiin hiuksiin koko pituudelta. Kiedo hiukset lämpimään pyyhkeeseen ja anna öljyn vaikuttaa noin 20 minuuttia. Huuhtele hiukset lämpimällä vedellä ja lopputuloksena saat upean kiiltävät hiukset.

Oliiviöljy toimii myös tehokkaana silmämeikinpoistajana, sillä se irrottaa meikin tehokkaasti ja bonuksena kosteuttaa silmänympärysihoa.

2. Ruskea sokeri.
Saat tehokkaan vartalokuorinnan, kun sekoitat puoli kahvikupillista ruskeaa sokeria, kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä, kaksi teelusikallista pikakaurahiutaleita, puoli teelusikallista kanelia ja saman verran muskottia. Sekoita ainekset hyvin ja hiero iholle pyörivin liikkein ja anna vaikuttaa kaksi minuuttia ennen huuhtelua.

3. Avokado.
Avokadosta saat tehohoitavan naamion hiuksille, kun sekoitat yhden kananmunan keltuaisen, teelusikallisen oliiviöljyä, teelusikallisen hunajaa ja puolikkaan avokadon lihan. Sekoita ainekset hyvin kulhossa, ja hiero tahna ensin hiusten latvoihin ja lopuksi kaikkialle hiuksiin. Anna vaikuttaa 15-20 minuuttia, huuhtele, pese hiuksesi shampoolla ja huuhtele vielä kerran. Huomaat eron heti.

4. Kaneli.
Kaneli pitää sisällään puhdistavia ainesosia, jotka auttavat puhdistamaan ihohuokosia. Mausteesta saakin erinomaisen kuorinnan kasvoille.

Sekoita keskenään 1/4 osa kahvikupillista valkoista sokeria, ruokalusikallinen oliiviöljyä, teelusikallinen kanelia ja teelusikallinen jauhettua inkivääriä. Hiero seos ihoon suihkussa ja huuhtele huolellisesti.
Muista kuitenkin, että kaneli voi aiheuttaa myös ärsytystä iholla, joten kokeile naamiota ensin kämmenellesi ennen kasvoja.

5. Kananmuna.
Kananmuna on erityisen hyvä raaka-aine kasvoille, varsinkin valkuainen, joka hetkellisesti kiristää ihoa. Kokeile seuraavaa naamiota.

Sekoita keskenään ruokalusikallinen valkuaista ja puolitoista teelusikallista hunajaa. Hiero seos kasvoihin ja anna vaikuttaa 15 minuuttia, huuhtele huolellisesti.

6. Kaurahiutaleet.
Kaurahiutaleet ovat omiaan rauhoittamaan herkkää ihoa, mutta ne myös hoitavat rasvaita ihoa tekemättä siitä öljyistä. Kokeile seuraavia hoitoja.

A) Sekoita keskenään kaksi ruokalusikallista pikakaurahiutaleita, ruokalusikallinen maustamatonta jogurttia ja puoli teelusikallista hunajaa. Hiero seos hellävaraisesti kasvoille ja anna vaikuttaa kaksi minuuttia, huuhtele huolellisesti.

B) Soseuta 1/4 osa banaania, sekoita joukkoon kaksi ruokalusikallista pikakaurahiutaleita, teelusikallinen soijamaitoa ja ripaus kanelia. Taputtele seos kasvoille ja anna vaikuttaa 5-10 minuuttia. Huuhtele lämpimällä vedellä.

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat