Pitkien ja vahvojen kynsien salaisuus: 10 vinkkiä, joilla onnistut

28.07.2014 12:49 - Susanna Karttunen

Kauniit pitkät kynnet ovat monen haaveena. Nämä kymmenen vinkkiä auttavat sinua kasvattamaan terveet ja vahvat kynnet.

Kauniit kynnet ovat osa hyvää ensivaikutelmaa. Vahvat ja pitkät kynnet voivat olla monelle mahdottoman tuntuinen tehtävä, mutta näillä vinkeillä voit onnistua.

1. Pidä kynsistäsi hyvä huoli

Älä revi kynsiäsi tai vahingoita niitä muuten. Kynsinauhaa ei saisi työntää sisäänpäin. Kynnenaluset tulisi pitää puhtaina ja pestä pehmeällä harjalla. Kynnet kannattaa lyhentää kynsiviilalla, ei saksilla tai muilla leikkureilla. Kynsiviilaa kannattaa vetää vain yhteen suuntaan reunoilta sisäänpäin, ei edestakaisin.

2. Älä rasita kynsiäsi

Jos joudut työssäsi tekemään paljon käsilläsi, kyntesi voivat vahingoittua. Etenkin ulkotöissä kynsien kunto kärsii. Kannattaakin pitää suojahanskoja käsissä aina kun mahdollista.

3. Älä pure kynsiäsi

Kynsien pureminen ei ole hyväksi kynsien terveydelle ja se hidastaa kynsien kasvamista. Jos kynsien puremista on vaikea lopettaa, kannattaa kokeilla kynsien peittämistä laastareilla. Yleensä kestää 21 päivää päästä eroon tällaisesta tavasta.

4. Käytä vahvistavaa kynsilakkaa

Kynsilakka suojaa kynttä vaurioilta. Kannattaa käyttää kynttä vahvistavaa lakkaa, varsinkin jos kyntesi ovat heikot, mutta tavallinen kynsilakkakin suojaa kynttä.

5. Ota biotiinia

Biotiini on B-vitamiini, jonka on todistettu vahvistavan hauraita kynsiä. Biotiinia voi saada monivitamiinivalmisteista tai sen voi ottaa erillisinä tabletteina. Käy lääkärisi puheilla ennen vitamiinilisän aloittamista.

6. Syö gelatiinia

Gelatiini on toinen aine, joka auttaa vahvistamaan kynsiä ja parantamaan niiden kasvua. Voit syödä enemmän hyytelöitä tai keksiä omia reseptejä, joissa käytetään gelatiinia. Gelatiinia voi ottaa myös kapseleiden muodossa, mutta keskustele taas ensin lääkärisi kanssa.

7. Lisää verenkiertoa

Huono verenkierto käsissä voi hidastaa kynsien kasvua. Jos kätesi ovat usein kylmät, voi tämä olla merkki huonosta verenkierrosta. Verenkiertoa voi tehostaa liikunnalla, suolan käytön vähentämisellä ja juomalla paljon vettä.

8. Kosteuta kynsinauhat

Kuivat kynsinauhat eivät edistä kynsien kasvua tai terveyttä. Käsiä rasvatessasi muista siis voidella myös kynsinauhat. Avokadoöljy sopii myös hyvin kynsinauhojen kosteuttamiseen.

9. Syö tarpeeksi proteiinia

Jos ruokavalioosi ei kuulu tarpeeksi proteiinia ja aminohappoja, kyntesi eivät kasva vahvoiksi ja pitkiksi. Paljon terveellistä proteiinia saat kanasta, kalasta, pähkinöistä ja siemenistä.

10. Tasapainoinen ruokavalio

Tasapainoinen terveellinen ruokavalio on todella tärkeä kynsien kasvun ja hyvinvoinnin kannalta. Huolehdi, että saat ruokavaliostasi tasaisesti kaikkia vitamiineja ja ravinteita.

Uutisoimme aiemmin kynsiin liittyvistä myyteistä. Lue artikkeli täältä.

Lähde: Amerikanki

Suosittelemme

Uusimmat