Turkis voi olla eettinen: Muodissa hyödynnetään tienvarsille kuolleet eläimet

16.12.2014 18:45 - Senni Loikala

Amerikkalainen Petite Mort -yritys valmistaa turkistuotteita vain eläimistä, jotka ovat kuolleet liikenteen vuoksi teidenvarsille. Kaikki eivät kuitenkaan hyväksy turkkien käyttöä, vaikka ne olisivat eettisesti valmistettuja.

Monet eivät laittaisi mistään hinnasta turkista päälleen, sillä niissä käytetyt eläimet ovat joutuneet kuolemaan muotiteollisuuden takia. Mutta pukisivatko he päälleen pehmoisen vaatteen tai asusteen, joka on valmistettu auton yliajamasta eläimestä?

Amerikkalainen Petite Mort -yritys valmistaa erilaisia turkistuotteita eläimistä, jotka ovat kuolleet liikenteen takia teidenvarsille. Näin turkistuotteen pukeminen ei ole enää eettisesti ainakaan yhtä arveluttavaa kuin ennen.

- Olen aina rakastanut eläimiä ja olen aina työskennellyt maatilalla, kertoo yrityksen 39-vuotias omistaja Pamela Paquin.

Paquin saa kuolleet eläimet kahdelta eri taholta, jotka käyvät hakemassa teidenvarsilta löytyneet eläimet pois. Eläimet nyljetään, jäädytetään ja lähetetään konservoitaviksi. Niiden turkit värjätään ja ommellaan ja ne päätyvät kauniiksi muotituotteiksi.

Keskimäärin yhteen Petite Morten turkistuotteen valmistamiseen kuluu 20 tuntia ja se maksaa noin 800 euroa. Hinnat ovat keskitasoa tai jopa edullisia turkistuotteiksi. Jokaisessa vaatteessa tai asusteessa on hopeinen merkki, josta selviää mikä eläin on kyseessä ja että se on kuollut tienvarteen liikenteessä ja mistä eläin on löydetty.

Jotkut turkisten vastustajat eivät pidä Petite Mortin toimintaa hyvänä, vaikka monet pitävät sitä eettisenä. Vastustajien mielestä turkisten myynti vain kannustaa yhteiskuntaa tuottamaan lisää turkistuotteita. Soraäänistä huolimatta useat ovat nostaneet hattua yritykselle.

- Ihmiset ovat pääsääntöisesti kiitollisia, että joku tekee jotakin kunnioittavaa eläinten kanssa, Paquin kertoo.

Katso alta kaksi lyhyttä Petite Mort -yrityksen mainosvideota.

Seuraava artikkeli: Hollywood-moguli osti turkistarhan etsiäkseen jokaiselle eläimelle kodin: "Tästä alkaa vapautenne"

Lähde: Express

Kilpailut

Uusimmat