Kuinka herkkäsilmäisen kannattaisi meikata?

17.01.2015 19:15 - Linda Arponen

Herkkien silmien meikkaamiseen kannattaa nähdä erityistä vaivaa, jos ne haluaa pitää kunnossa.

Herkkäsilmäiset tietävät, mitä meikit voivat aiheuttaa silmillemme: turvotusta, vetistystä, punoitusta, kutinaa ja kuivuutta. Millä tavalla herkkäsilmäisten kannattaisi siis silmänsä meikata ja hoitaa?

Luomet

Herkkäsilmäisten kannattaa suosia voidemaisia luomivärejä, jotka eivät voi varista silmiin samalla tavalla kuin jauhemaiset.

Meikin poisto

Meikin poisto on erityisen tärkeää herkkäsilmäisille. Jos mahdollista, kannattaa myös välttää vedenkestäviä rajaus- ja ripsivärejä, koska niiden poistaminen on hankalampaa. Herkkäsilmäisen ei kannata koskaan mennä nukkumaan meikit kasvoillaan, sillä meikkiä voi mennä silmiin ja aamulla punoitus voi olla todella paha.

Vanhasta eroon

Erityisesti herkkäsilmäisten kannattaa olla tarkkana meikkiensä parasta ennen -päivien suhteen. Vanhentuneet meikit voivat vaurioittaa silmiä, joten vaihda uusiin hyvissä ajoin. Vanhojen meikkien pois heittäminen voi tuntua kurjalta, mutta silmäsi kiittävät.

Puhdista

Meikkisudit voivat sisältää silmiä ärsyttäviä bakteereita, joten sudit täytyy pitää puhtaina. Pidä huoli, että peset sutisi muutaman päivän välein tai ainakin kerran viikossa.

Lue myös: Pesetkö sinäkin kasvosi väärin - 6 yleisintä puhdistusvirhettä

Lähde: Makeup.com

Kilpailut

Uusimmat