Uutta katsetta silmiin: Joko tunnet volyymiripset?

26.01.2015 20:45 - Linda Arponen

Nykyään myös Suomessa on mahdollista kokeilla klassisten ripsienpidennyksien sijaan volyymiripsiä.

Viime vuonna Suomenkin kauneussalonkeihin rantautuivat volyymiripset, joita esimerkiksi Voicen muotitoimittaja, Sovittelija-blogin Karoliina Kotalakin on päässyt jo testaamaan.

Suurelle yleisölle volyymiripset ovat kuitenkin vielä niin uusi tuttavuus, että esimerkiksi ripsiteknikkona, personal trainerina ja ravintovalmentajana työskentelevä kauneuden ja hyvinvoinnin moniosaaja Laura Hotti tuli kertomaan Voicelle niistä tarkemmin.

- Klassisilla ja volyymiripsillä on monia eroja. Aikaisemmin kun tein klassisia pidennyksiä, niiden kuidut olivat yleensä 0,15, 0,20 tai jopa 0,25 millimetriä paksuja. Nykyään en enää 0,25:n kuituja laittaisikaan, sillä ne ovat tosi paksuja.

Hotti kertoo, että entisen kaltaiset klassiset ripset ovat olleet joillekin asiakkaille liikaa ja ne ovat saattaneet pilata omat ripset, jotka eivät ole enää painavia pidennyksiä kestäneet.

- Volyymiripset ovat siitä ihanat, että niiden kuitu on aivan erilaista. Se on tosi pehmeää ja ohutta. Nykyinen volyymiripsikuitu on 0,05, 0,07 tai 0,10 millimetriä paksua. 0,07 on näistä eniten käytetty ja 0,05 on uusin, mitä on. Koska se on vielä vähän ohuempaa, on lopputulos pehmeämpi.

Ripsien paino onkin yksi ratkaiseva asia, jotka erottaa klassiset ripset volyymiripsistä. Hotti kertoo, että seitsemän kappaletta 0,07 volyymiripsikuitua vastaa painavuudeltaan yhtä klassista 0,2 ripsikuitua. Ero on siis suuri.

- Lisäksi jos miettii pysyvyyttä, niin klassisissa ripsissä huoltoväli on yleensä 3-4 viikkoa, kun taas volyymeissa se on 4-6 viikkoa.

Volyymiripsiä hän suosittelee myös niiden kestävyyden takia. Ne päällä voi nukkua kasvot kiinni tyynyssä, eivätkä ne silti väänny.

- Sitten jos ripsiä irtoaa, niin jäljelle ei jää myöskään suuria aukkoja. Volyymiripsien kanssa on lisäksi paljon helpompi käydä saunassa, uimassa ja suihkussa. Ne kestävät, eivätkä ne oikeastaan tunnu miltään. Ne ovat ihanan pehmeät.

Volyymiripsien asennustekniikka eroaa myös klassisista pidennyksistä.

- Volyymiripsissä tehdään viuhkoja ripsiin, kun ennen kiinnitettiin yksi ripsikuitu luonnonripseen. Volyymiripsissä puhutaan 2D-6D-ripsistä. Kyse on siis siitä, kuinka tuuheat ripset haluaa. 2D:ssä on kaksi ripsikuitua yhdessä ja 6D:ssä kuusi. Itse teen eniten 3D ja 4D -ripsiä, jotka ovat näkyviä, mutta eivät liikaa. Volyymiripsissä onkin se loistava puoli, että niillä voi saada halutessaan todella luonnollisen tai todella näyttävän ulkonäön. Tai jotain siltä väliltä.

Volyymiripsissä voi kaiken tämän lisäksi valita myös haluamansa ripsien kaarevuuden. Hotin mukaan volyymiripsien tekniikka kehittyy kuitenkin koko ajan eli luultavasti niiden mahdollisuudet laajenevat vielä tulevaisuudessa.

Kilpailut

Uusimmat