Älä napsaise vielä – 5 asiaa, jotka kannattaa miettiä läpi ennen hiustenleikkuuta

06.02.2015 15:15 - Linda Arponen

Mieti, onko hiustenleikkuu varmasti paras vaihtoehto sinulle juuri nyt.

Oletko joutunut joskus kärsimään huonosti leikatuista hiuksista? Sitten tiedät, ettei hiustenleikkuu ole välttämättä henkisesti helppo asia toteuttaa.

Jos kuitenkin haaveilet uudesta leikkauksesta, lue seuraavat neuvot ja mieti, kuinka paljon oikeastaan haluatkaan hiuksiasi muokata.

Asiat, jotka kannattaa ottaa huomioon hiusten leikkausta suunnitellessa:

Hiustesi rakenne

Tietyt leikkaustyylit sopivat paremmin tietyn tyyppisille hiuksille, joten oma hiuslaatu on paras tuntea ennen leikkaamista. Toimivatko kiharat hiuksesi polkkapituisena tai saako tasapitkä leikkaus suorat hiuksesi näyttämään rasvaisilta? Näitä asioita kannattaa pohtia ennen leikkausta ja keskustella myös kampaajan kanssa.

Elämäntapasi

Ei ole salaisuus, että jotkut hiusmallit vaativat paljon ylläpitoa. Hiuksesi näyttävät toki kauniilta silloin, kun lähdet kampaajalta, mutta oletko valmis luomaan saman kampauksen uudelleen itse? Mieti siis sitä, kuinka sinun täytyy muotoilla tulevia hiuksiasi ennen kuin leikkaat ne. Jos se vie paljon aikaa, oletko valmis sitoutumaan siihen?

Hiustenvärisi

Jos hiuksesi ovat jo aiemmin värjätyt ja niissä on esimerkiksi raitoja, saattavat hiukset näyttää epäsiisteiltä ja raidat osua vääriin paikkoihin leikkauksen jälkeen. Muista tässä tilanteessa myös päivittää hiusten värisi samalla, kun leikkaat hiuksesi.

Odotuksesi

Jos otat kampaajalle mukaasi kuvan julkkiksesta, jonka hiusmallin haluaisit itsellesi, on se hyvä tapa näyttää kampaajalle, mitä sinulla on mielessäsi. Muista kuitenkin, ettet voi saada täsmälleen samanlaisia hiuksia itsellesi. Voit saada korkeintaan yhdenlaisen version kyseisestä hiusmallista. Anna kuvan toimia siis inspiraationa, älä ehdottomana vaatimuksena.

Oletko todella valmis

Hiusten leikkaaminen on iso juttu, koska kun hiukset on leikattu, ei paluuta enää ole. Hiukset kasvavat toki ajan myötä takaisin, mutta varmista, että olet valmis hyväksymään nykyisen muutoksen. Jos harkitset suurta leikkausta, ole varma etukäteen, että se on sitä, mitä varmasti haluat. Näin et joudu leikkauksen jälkeen shokkitilaan.

Lue myös: Vinkkejä kampaajakäynnille: Uskallatko sinä kokeilla näitä rohkeita hiustrendejä?

Lähde: Beauty High

Kilpailut

Uusimmat