Kuva: Mikko Räsänen

Waltteri Torikka: "Työ kuluttaa, mutta faneille täytyy aina olla aikaa"

07.11.2016 13:00 - Anna Hopi

Laulaja Waltteri Torikalla on aina aikaa nimikirjoituksille ja yhteiskuville.

Laulaja Waltteri Torikka kiertää paraikaa Rakkaus-kiertueella ympäri Suomea. Hän peräänkuuluttaa Iskelmän haastattelussa sitä, miten tärkeää keikkojen yhteydessä on antaa aikaa faneille.

- Minkä tahansa genren edustaja sitten oletkaan, työ on kuluttavaa. Annat aina tosi paljon itsestäsi - ja niin pitääkin. Kun olet auki, niin on myös ihanaa, että saat samalla todella paljon ihmisiltä. Esiintyminen on tällaista antamisen ja saamisen vuoropuhelua, miettii Torikka.

Hän on tottunut saamaan erilaisia, mielikuvituksellisiakin fanilahjoja.

- Ihmiset haluavat kertoa sen niin eri tavoin, mitä tekemiseni heille tarkoittaa. Eräs vanhempi rouva on tuonut pari kertaa minulle kansion, minne hän on kerännyt joka ikisen konserttiesitteen ja lehtileikkeen, mitä minusta on vuoden alusta tullut. Se on uskomaton vaivannäkö ja dokumentaatio. Silloin kun minua ei enää haluta nähdä missään, voin selailla noita kansioita, nauraa artisti.

- En ehdi tässä työn lomassa paljon katsomaan taaksepäin. Se on ollut minulle hieno juttu, kun joku pyyteettömästi tekee sen minun takiani. Se tuntuu upealta. Mutsi lopetti tuon leikkeiden keräämisen, kun niitä alkoi tulla niin paljon. Hänellä ei riitä aika.

Millaisia ovat Waltteri Torikan ja fanien kohtaamiset konserteissa?

- Aika vähän nipistellään poskista. Omilla konserttikiertueilla jään aina konsertin jälkeen jakamaan nimikirjoituksia ja ottamaan kuvia. Siinä vierähtää helposti tunti, mutta se on osa työtä. Monelle se hetki on yhtä tärkeä kuin itse konsertti. Ei meitä laulajia ole ilman yleisöä. Sille pitää antaa aikaa ja ymmärtää kohtaamisten merkitys, sanoo Torikka.

- Jos joku haluaa sanoa sinulle jotain, niin on tärkeää olla läsnä. Jotkut artistit suhtautuvat asiaan eri tavoin. On tiettyjä legendaarisia artisteja, jotka vieläkin kokevat, että faneille pitää aina löytyä aikaa.

Lue myös: Waltteri Torikka Jari Sillanpäästä: "Kaksi leijonaa ei mahdu samaan häkkiin"

Kilpailut

Uusimmat