Kuva: AOP

Lemmyn kuolemasta tänään kaksi vuotta - katso kuvagalleria 1973-1981

28.12.2017 08:00 - Mikko Räsänen - Luettu 740 kertaa

Rock-maailma menetti yhden suurimmista ikoneistaan joulukuussa 2015.

Jos Motörhead-keulamies Lemmy Kilmister olisi saanut päättää, miten hän haluaisi aikanaan kuolla, olisi Lemmyn toivoma kuolema luultavasti ollut juuri sellainen, kuin mikä se lopulta oli joulukuussa 2015: nopea loppu lähes suoraan kiertueen päättymisen jälkeen.

Joulukuussa 2015 Motörhead päätti kiertueensa ja Lemmy palasi kotiinsa Los Angelesiin. Siellä hän voi huonosti ja meni lääkäriin. Diagnoosina oli syöpä, joka oli levinnyt jo aivoihin ja niskaan. Lemmylle annettiin elinaikaa 2-6 kuukautta. Monesti tällaisissa tapauksissa sairaus salataan julkisuudelta, että potilas saa viettää viimeiset kuukautensa rauhassa. Lemmy ei ollut ennenkään piitannut julkisuudesta, joten hän usutti tiedottajaansa kertomaan hänen sairaudestaan avoimesti. 

Lemmyn parantumattomasta sairaudesta oli tarkoitus kertoa heti alkuvuonna 2016. Sitä ei ehditty tehdä, sillä Lemmy kuoli 28. joulukuuta, vain kaksi päivää diagnoosin saamisen jälkeen.

Eläessään Lemmy oli rockin kuolemattomuuden ikoni. Hän oli tupakoinut 11-vuotiaasta lähtien, hän ryyppäsi, hän käytti huumeita, eikä hän edes yrittänyt peitellä tai häpeillä elämäntapojaan. Ja vaikka päihteet veivät paljon nuorempiakin rokkareita hautaan, niin Lemmy tuntui kuolemattomalta. Hän oli sex, drugs and rock'n'roll -elämäntavan viimeisiä jäänteitä, ja hänen kuolemansa myötä tuollainen turmeltuneisuuden aikakausi saattoi tulla lopulliseen päätökseensä.

Radio City kokosi alle kuvagallerian Lemmyn uran alkuvuosilta 1973-1981 muistoksi suurmiehelle.

Hawkwindin jäsenenä 1973. (kuva: AOP)

Motörheadin valokuvaussessio 1975 (kuva: AOP)

Motörheadin valokuvaussessio 1975 (kuva: AOP)

(kuva: AOP)

Motörheadin promokuva 70-luvulta. (kuva: AOP)

Näin siistiksi Lemmy laittautui Thin Lizzyn Phil Lynottin häihin 1980. (kuva: AOP)

1980-luvun alussa värikuvat alkoivat yleistyä. (kuva: AOP)

(kuva: AOP)

Lemmy oli parhaimmillaan lavalla. Tässä Motörhead keikalla 1981. (kuva: AOP)

Lue myös: Katso Lemmyn viimeiseksi jäänyt haastattelu

Arvostele artikkeli

Suosittelemme

Uusimmat