Kuva: Getty Images

U2:lla erikoinen toive tulevien keikkojen katselijoille - päinvastainen kuin monilla artisteilla

25.04.2018 15:45 - Iiro Myllymäki

U2 haluaa keikkayleisönsä katsovan keikkaa kännykät kädessä.

Rock-yhtye U2 hyödyntää mobiiliteknologiaa tulevalla Experience + Innocence -kiertueellaan. Yhtye toivoo fanien lataavan kännyköihinsä U2 Experience -nimisen sovelluksen, jonka avulla keikoilla saa kokemuksen niin sanotusta lisätystä todellisuudesta. Lisätty todellisuus on tuttu käsite muun muassa Pokémon Go -pelistä, jossa kännykän näytöltä käsin näyttää siltä, että ympäristöön on ”lisätty” Pokémon-hahmoja.

Sovellusta käytetään niin, että katsojat osoittavat kännykkäänsä lavasteena toimivaa valtavaa led-seinää kohti. Sovellus lupaa, että tämän myötä keikkakatsoja pääsee nauttimaan erityisestä kännykän kautta koettavasta audiovisuaalisesta kokemuksesta.

Sovellusta voi käyttää myös muutenkin kuin keikkojen yhteydessä. Kun sovelluksen avaa ja osoittaa kännykällään yhtyeen uusimman Songs of Experience -albumin kantta, pääsee näkemään maistiaisen siitä, mitä kiertueen show’ssa on luvassa. Asiasta kirjoittava NME-sivusto testasi sovellusta osoittamalla kännykkää netissä olevaan kuvaan levynkannesta, mutta tämä ei toiminut. NME myös varoittaa, että sovellus vaatii paljon puhelimen muistia toimiakseen. Sovelluksen koon vuoksi on hyvä, jos sen lataa ollessaan yhteydessä Wi-Fi-verkkoon. Sovellus on saatavilla iOS- ja Android-alustoille.

Monet muut artistit suhtautuvat kännyköiden käyttöön keikoilla vähemmän kannustavasti. Esimerkiksi supertähti Adele on ojentanut keikkaansa kännykällä kuvannutta fania välispiikissään, ja suomalaisartisteista Juha Tapio on ilmaissut Voice.fi:n haastattelussa toiveensa, että yleisö olisi läsnä hetkessä keikoilla ja kuvaisi vähemmän kännykällä.

Lue myös: U2:n Bono jyrähtää: "Musiikista on tullut hyvin tyttömäistä"

Lue myös: Jannika B:n haaroväliä yritettiin kuvata keikalla - laulajalta tiukka tylytys someen

Lähde: NME

Kilpailut

Uusimmat