Kuva: Emmi Moilanen

Danny ja Erika yllättävät, yhteinen eurodance-biisi! "Tässä on rap-kulttuuria ja iskelmäkulttuuria"

29.03.2019 07:45 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Laulajapariskunta vierailee Oku Luukkaisen ja HesaÄijän kappaleella. Biisin tekijäjoukko varoi, että Danny ja Armi -vertailuja ei pääse syntymään.

Laulajapariskunta Danny, 76, ja Erika Vikman, 26, ovat vihdoin yhdistäneet voimansa musiikillisesti, ja he molemmat esiintyvät tänään perjantaina ilmestyneellä Oku Luukkaisen ja HesaÄijän kappaleella 7300 päivää. Dj ja radiojuontaja Oku Luukkainen on aiemmin julkaissut muun muassa miljoonia striimejä keränneet kappaleet YsäriBoi ja Haddaway.

Dannylla ja Erikalla ei missään vaiheessa ole ollut erityisenä tarkoituksena tehdä yhteisbiisiä, vaan he ovat keskittyneet kukin omiin uriinsa. Kun tilaisuus tarjoutui Luukkaisen biisin muodossa, pariskunta kuitenkin päätti tarttua siihen.

- Olemme molemmat tästä innoissamme. Tämä on hyvä kappale, Erika Vikman sanoo Voice.fi:n haastattelussa.

- Kappale on melodinen, ajanhenkinen, tekstiltään hauska ja osittain nostalgiaan perustuva. Tässä on sekä rap-kulttuuria että perinteistä iskelmäkulttuuria, Danny kuvailee.

Kyseessä ei ole Dannyn ensimmäinen askel rap-kulttuurin suuntaan. Helmikuussa julkaistiin Yksi totuus -rap-duon kappale Don Juan, jossa Danny niin ikään on vierailevana solistina.

Oku Luukkainen on erikoistunut ysärimusiikin soittamiseen, mikä kuuluu vahvana myös hänen omalla tuotannollaan. (kuva: Mikko Räsänen)

Ei Armi ja Danny -viboja

7300 päivää -kappaleessa eri osapuolia yhdistävänä tekijänä toimi, hieman ehkä yllättäen, Arttu Wiskari. 7300 päivää -kappale on Arttu Wiskarin osittain omistaman Mökkitie Records -tuotantoyhtiön tuotos, ja kappaleen sanoittanut Janne Rintala on mies Wiskarin suurimpien hittien takana. Wiskari etsi kappaleeseen mies- ja naissolistia, ja tuottaja Oku Luukkaisen idea oli pyytää Erikaa ja Dannya. Danny ja Wiskari olivat jo tutustuneet yhteisellä Vain elämää -kaudella.

Oku Luukkainen kertoo Voice.fi:lle, että kappaleen koko tekijätiimi innostui, kun pariskunta näytti kappaleelle vihreää valoa.

- Tiesimme, että olemme historiallisen biisin parissa. Meille oli tärkeää, että biisistä ei tule Armi ja Danny -viboja. Se tuntuisi feikiltä ja jotenkin hakemalla haetulta, Luukkainen sanoo viitaten Dannyn entiseen duettokumppaniin ja rakkaaseen Armi Aavikkoon.

Sekä Danny että Erika toteavat ykskantaan, että he eivät itse pelkää vertailuja Armin ja Dannyn kappaleisiin.

(kuva: Emmi Moilanen)

7300 päivää -kappaleeseen on ujutettu viittauksia Dannyn uraan. Dannyn vuoden 1976 hittibiisin Kuusamo-paikkakunta tulee mainituksi. Kappaleen nimessäkin oleva numero seitsemän johdattaa puolestaan ajattelemaan Dannyn vuoden 1968 klassikkokappaletta Seitsemän kertaa seitsemän, etenkin kun melodiatkin ovat samankaltaisia. Tämä viittaus kuitenkin Oku Luukkaisen mukaan tajuttiin vasta jälkikäteen.

Dannyn mieltä nämä uraviittaukset lämmittävät.

- Se tietysti motivoi minua enemmän olemaan mukana tässä, Danny sanoo.

"Dannylla on intohimo yllättää"

Luukkainen vaikuttui kappaletta tehdessään Dannyn ja Erika Vikmanin kyvystä heittäytyä. Molemmat lähtivät tekemään jotakin, mitä heiltä ei ole totuttu kuulemaan.

- Danny on periaatteessa saavuttanut kaiken, mitä tarvitsee saavuttaa eikä hänen tarvitsisi lähteä tekemään eurodance-biisiä. Ymmärsin tekoprosessin aikana, että Danny on aiemminkin urallaan lähtenyt tekemään juttuja, jotka siinä hetkessä ovat ehkä yleisöstä tuntuneet vähän oudoilta. Hänestä löytyy intohimo yllättää. Erika vastaavanlaisesti on profiloitunut iskelmäartistiksi, Luukkainen kertoo.

Vaikka Danny on nyt kastanut varpaansa rap-musiikkiin, hän ei aio vaihtaa musiikillista yleissuuntaansa.

- Pyrin tulevaisuudessa tekemään ennen kaikkea sellaista musiikkia, johon musiikkini ystävät ovat tottuneet. Mennään ehkä vähän syvempiin teksteihin. Hauskanpito on kuitenkin tärkeintä, ja nämä kaksi viimeisintä laulua ovat hauskanpitoa, Danny sanoo viitaten räppivierailuihinsa.

Lue myös: Danny, 76, ei halua Erika Vikmanin, 26, kanssa kihloihin ikänsä vuoksi - "Elämäni loppuu ehkä kohta"

Kilpailut

Uusimmat