Kuva: AOP

Pharrell Williamsin kappale herätti pahennusta vuonna 2013 - ymmärtää nyt raiskauskohun syyn

15.10.2019 09:45 - Iiro Myllymäki

Robin Thicken kanssa tehty Blurred Lines aiheutti pahennusta lyriikoillaan.

Yksi vuoden 2013 suurimpia hittejä oli Robin Thicken Blurred Lines, jossa vierailivat myös Pharrell Williams ja räppäri T.I. Vaikka kappale meni listaykköseksi useassa maassa, se keräsi myös runsaasti kritiikkiä heti ilmestyttyään. Laulun sanoituksia pidettiin raiskauskulttuuriin yllyttävänä ja naisia alentavana. Erityisen kritiikin kohteeksi joutui kertosäkeessä toistuva ”I know you want it” -säe.

Nyt Pharrell Williams, kappaleen tuottaja ja yksi sen kirjoittajista, on avautunut suhteestaan kappaleeseen. Hän kertoo GQ-lehden haastattelussa, että ei ensin ymmärtänyt, mistä kohu syntyi.

- Näin, että oli paljon naisia, jotka todella pitivät kappaleesta ja fiilistelivät sen energiaa. Ja naisethan laulavat koko ajan ”I know you want it” -tyylisiä lyriikoita. Mietin, että mitä raiskauksiin viittaavaa siinä on, Williams sanoo.

46-vuotias mies kertoo, että hän on syntynyt erilaiseen aikakauteen, jolloin muusikoiltakin hyväksyttiin asioita, jotka nykyään tuomittaisiin täysin. Hän myöntää, että tätä nykyä hän häpeää joitain vanhoja kappaleitaan tästä syystä.

Pharrell Williams alkoi myöhemmin tajuta Blurred Lines -kappaleeseen kohdistettua kritiikkiä.

- Tajusin, että on miehiä, jotka käyttävät samanlaista kieltä, kun he käyttävät naisia hyväkseen. Sillä ei ole väliä, että en itse käyttäydy sillä tavalla. Mieleni avautui sille, mitä kappaleessa todella sanotaan ja mitä se voi saada jotkut tuntemaan, Williams sanoo.

Blurred Lines -kappaleesta kohistiin myös sen musiikkivideon vuoksi. Videosta julkaistiin kaksi versiota, joista toisessa näytettiin naismallien paljaita rintoja. Emily Ratajkowski tuli musiikkivideosta tunnetuksi. Voit katsoa sensuroidun version alta tai tästä linkistä. Jos haluat katsoa musiikkivideon sensuroimattoman version, klikkaa tästä. Kyseinen video on ikärajoitettu, joten sen voivat katsoa vain täysi-ikäiset YouTubeen kirjautuneet henkilöt.

Lue myös: Megatähti Pharrell Williams lauleskeli keskellä Turkua - kukaan ei reagoinut mitenkään

Lue myös: Muistatko yhtyeen, joka teki Pharrell Williamsista tähden? N.E.R.D. teki kappaleen Rihannan kanssa

Lähde: Guardian

Kilpailut

Uusimmat