Kuva: Tero Ahonen

Korona sai Gasellitkin pysähtymään - "Voiko tämän kaiken menettää yhtäkkiä?"

12.02.2021 19:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Gasellit julkaisi uuden albumin tänään perjantaina 12. helmikuuta.

Rap-yhtye Gasellit julkaisi tänään uuden Zen-albumin. Yhtye kertoo Basson Hikinen Iltapäivä -ohjelman haastattelussa juontaja Tuomas "Tuke" Tuomi-Nikulalle, että ajatus albumista lähti mielenrauhasta.

- Ajatus on siinä, että meillä oli taipumusta mielenrauhan metsästämiseen ja olemme tehneet kaikkemme sen löytämiseen. Nyt on ehkä selvinnyt, että se ei löydy tuolta muualta, vaan ihan normaalista arjesta.

- Emme ole ikinä olleet tyytyväisiä siihen omaan itseemme, vaan aina ajattelleet, että pitää kehittyä ja mennä eteenpäin. Nyt taas ajatus on kääntynyt, että olemme kaikesta tyytyväisiä ja meillä on helvetin hauskaa olla tässä bändissä.

Gasellit on noussut yhdeksi tunnetuimmaksi suomalaiseksi rap-yhtyeeksi. Varsinkin koronapandemia toi mukanaan huolen siitä, voiko kaiken menettää.

- Olemme tehneet kovasti duunia ja päässeet tällaiseen tilanteeseen, jossa saamme kutsua musiikkia päivätyöksi. Pandemian aikana tuli sitten pelkotila, että mitä jos tämän kaiken yhtäkkiä menettää?

- Samaan aikaan kuitenkin tajusi sen, että ei siihen kuole, vaan on tehtävä sitten sellaisia asioita, mitä pystyy. Emme ole tässä jamassa yksin, vaan huoli koskettaa monia eri aloja ja monia eri ihmisiä.

Zen-albumin voit kuunnella nyt muun muassa Spotify-palvelusta.

Voice.fi ja Basso ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: JVG julkaisi uuden kappaleen Gasellien kanssa - kuuntele Mitä mä Malagas?

Kilpailut

Uusimmat