Kuva: Yle/Nelli Kenttä

Tommi Läntisen UMK-biisin taustalla hyvin yllättävät tekijät - "Olemme tulleet tosi hyvin juttuun"

14.01.2022 08:15 - Iiro Myllymäki

Haloo Helsingin jäsenet ovat ensimmäistä kertaa kirjoittaneet yhdessä kappaleen jollekulle muulle kuin omalle bändilleen.

Tommi Läntinen, 62, osallistuu tämän vuoden Uuden musiikin kilpailuun (UMK) kappaleella Elämä kantaa mua. Läntinen on tämän UMK:n kokenein artisti, joka on tehnyt musiikkia eri kokoonpanoissa jo yli 40 vuoden ajan. Läntisen ja muiden UMK-finalistien haastattelut pääset kuuntelemaan alta tai Podplaysta.

Tommi Läntisen viimeisimmästä uutta musiikkia sisältävästä sooloalbumista on ehtinyt kulua jo yli kymmenen vuotta, mutta nyt mies tekee uutta tulemista. Uusi albumi julkaistaan helmikuussa sopivasti UMK-finaalin alla, ja UMK-biisi on albumin nimikkoraita. Läntinen myöntääkin, että UMK on hänelle loistava promootion väline.

Elämä kantaa mua -kappaleen takana ovat yllättävät tekijät. Kappaleen sanoituksesta vastaa Haloo Helsingin Elli Haloo, ja sävellyksen ovat tehneet samaisen bändin Leo Hakanen ja Jere Marttila. Kappale on ensimmäinen Haloo Helsingin jäsenten toiselle artistille tekemä biisi.

Läntinen kertoo Voice.fi:lle, että hän on pyörinyt Haloo Helsingin kanssa samoilla studioilla, ja he ovat kaikki myös saman levy-yhtiön alaisuudessa.

- He ilmoittivat, että he haluaisivat tehdä biisin levylleni. Samaan aikaan levy-yhtiön pomo Gabi Hakanen kysyi, että miltä kuulostaisi UMK ja sanoin, että sehän kuulostaisi tosi hyvältä, Läntinen valottaa UMK-osallistumisen taustoja.

Läntinen ja Haloo Helsingin jäsenet ovat jo pidemmän aikaa tulleet hyvin juttuun keskenään. Tästä kenties johtuu, että bändi halusi tarjota kappaletta juuri hänelle.

- Olemme kahvitelleet ja rupatelleet ja tulleet tosi hyvin juttuun. Kun minulta tuli Meidän murusia -biisi puolitoista vuotta sitten, he olivat siitä tosi innoissaan. Kai olin sitten jonkinnäköisen hyvän miehen leiman saanut, Läntinen naurahtaa.

Haloo Helsinki (kuva: Marek Sabogal)

Hauska yksityiskohta Tommi Läntisen ja Haloo Helsingin yhteydestä on se, että Läntinen on tavannut Leo Hakasen ensimmäistä kertaa jo, kun tämä oli kolmevuotias. Hakasen isä on Gabi Hakanen, joka toimii paitsi Vallila Music House -levy-yhtiön toimitusjohtajana, myös Haloo Helsingin managerina.

Elämä kantaa mua -kappale kertoo muutokseen heittäytymisestä. UMK:n tiedotteessa kuvaillaan, että biisi yhdistelee vanhan ja uuden sukupolven rockia. Kun Läntinen kuuli Ellin laulaman demon, hän oli heti myyty.

- Se kuulosti helkkarin hyvältä heti. Sen tarina muutoksesta ja eteenpäin menemisestä sopi minulle. Elämäntilanteeni solahti siihen tosi kivasti. Ellin tapa kirjoittaa on todella sielukasta ja juurevaa, ja siinä on monia tasoja, Läntinen kertoo.

Elämä kantaa mua -kappale julkaistaan torstaina 20. tammikuuta. UMK:n voittaja ratkeaa 26. helmikuuta suorassa lähetyksessä Turun Logomosta. Läntisen lisäksi UMK-voitosta kilpailevat Cyan Kicks, Bess, The Rasmus, Younghearted, Olivera ja Isaac Sene.

Lue myös: Tässä ovat Uuden musiikin kilpailun artistit! The Rasmus, Tommi Läntinen, Cyan Kicks...

Lue myös: The Rasmukselta yllätysvalinta uudeksi kitaristiksi - entinen Tiktak-jäsen paljastaa, miten häkellyttävä tapahtumaketju eteni

Voice.fi, Iskelmä, Radio Nova ja Podplay kuuluvat Bauer Mediaan.

Kilpailut

Uusimmat