Levymyynnin lasku syynä konserttilippujen jatkuvaan hinnannousuun

08.10.2009 07:25 -

Suomessa vierailevien nimekkäiden ulkomaisten artistien keikoille riittää taantumasta ja alati nousevista lippujen hinnoista huolimatta hyvin yleisöä. Alalla toimivien asiantuntijoiden mukaan laskeva levymyynti vaikuttaa konserttilippujen hinnan nousuun, kertoo Yle.

Miltei poikkeuksetta syynä lippujen hinnan nousuun on itse artisti. Koska levymyynnistä saatavat tulot pienenevät, tilannetta on kompensoitava keikkapalkkioilla. Fullsteam recordsin johtaja Juha Kyyrö, että esiintyjille keikkapalkkiot näyttelevät keskeistä osaa tilipussista:

- Entistä suurempi osa artistin tuloista riippuu live-konserteista. Silloin niiden tulo pitää maksimoida ja lippujen hinnan korottaminen on yksi tapa tehdä se.

Jättimäinen konserttijärjestäjä Live Nation on Yhdysvalloissa ajatunut taloudellisiin ongelmiin, mutta Suomessa yhtiöllä menee hyvin. Toimitusjohtaja Risto Juvonen sanoo, että yleisöä riittää ja suositut artistit voivat pyytää tiketeistä suuriakin summia. Miehen mukaan Madonna voisi pyytää yhdestä Hartwall Areenan keikan lipuista tuhat euroa. Tosin, suuremmilla keikkapaikoilla ei mega-artistitkaan kehtaa pyytää suunnattomia summia.

- Jos konsertti sen sijaan on jossain isossa paikassa, hinnan täytyy olla kohtuullinen, Juvonen kertoo.

Kilpailut

Uusimmat