Kuva: Vallila Music House

Tommi Läntinen ja Michael Monroe tekivät joulun klassikkobiisistä oman version - "Sydämestä tuli"

07.12.2022 19:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Kahden rokkarin yhteisbiisi syntyi spontaanisti heidän tavatessaan sattumalta Inkfish-studiolla vuosi sitten, kun artistit viimeistelivät omia levyjään.

Vain elämää -ohjelmaa tähdittävä muusikko Tommi Läntinen, 63, julkaisi joulusinglen Merry Xmas Everybody, jolla hänen vieraanaan on Michael Monroe, 60.

Kahden rokkarin yhteisbiisi syntyi spontaanisti heidän tavatessaan sattumalta Inkfish-studiolla vuosi sitten, kun artistit viimeistelivät omia levyjään. 

- Monroe oli kopannut studion puolelta mukaansa akustisen kitaran ja sitä näppäillessään muisteltiin kaikkea hienoa, musaa, artisteja, bändejä sekä tietysti biisejä. Porukalla musadiggailtiin. Alettiin siitä sitten kelailemaan populaarimusan joulubiisejä, rockia, soulia, countrya … ihan kaikkea. Ja sitten mieleen muistui Sladen Merry Xmas Everybody.

- Ei kulunut kuin hetki ja alkoi sellainen veisuu, että astiat helisivät kaapissa. Biisi on meille molemmille ja miljoonille niin rakas, että se lähtee aina jouluisin erityisesti Briteissä valtavaan voimasoittoon. Klassikko kun on. Oli aivan mahtava  fiilis. Näytettiin varmasti Tenavien Ressulta molemmat, kun kurkut suorina painettiin menemään. Karheaa, kyllä, mutta sydämestä tuli. Tehtiin aiesopimus, että joskus vielä rönkästään tämä ralli livenä kansalle. Vakuudeksi siitä laulettiin kertsiä vielä kerran… tai kaksikin.

Michael Monroelle Slade on merkityksellinen bändi jo lapsuudesta.

- Slade oli ensimmäinen rockbändi, jonka näin livenä pikkupoikana. Vuosi oli 1973 ja olin 11-vuotias. He soittivat Töölön Messuhallissa (nykyisessä Kisahallissa), vain parin korttelin päässä kodistani Sibeliuksenkadulla ja konsertti tietenkin räjäytti tajuntani. Laulaja Noddy Holder otti yleisön haltuun aivan käsittämättömällä tavalla ja hänen uskomaton äänensä iskeytyi kalloon kuin katupora! Volyymi oli jumalattoman kovaa, eikä Messuhallin huono akustiikka auttanut asiaa – korvat soivat vielä pari päivää keikan jälkeen, mutta keikka oli loistava!

Monroe sanoo, että Merry Xmas Everybody on yksi maailman parhaimmista joulukappaleista. 

- On ilo tehdä sitä vielä enemmän tunnetuksi suomalaisille tällä minun ja Tommin omanlaisella duettoversiollamme. 

Voit kuunnella kappaleen alta tai tästä

Lue myös: Tommi Läntinen puhuu raitistumisestaan - "Se on elämässäni kaiken a ja o"

Lue myös: Me Naiset: Tommi Läntinen rakastui noin vuosi sitten - "Läheisyyden ja seksin merkitys ei häviä"

Kilpailut

Uusimmat