Kuva: Helmi Padatsu

Sofa lopettaa 10 vuoden musiikkiuransa: "Olo on haikea"

08.06.2023 12:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Sofan muodostavat Sonja Kuittinen ja Fanni Noroila.

Tänä vuonna 10 vuotta täyttänyt rap-yhtye Sofa tiedottaa nyt päättävänsä pitkän uransa. Yhtye tullaan vielä näkemään muutamilla festivaalikeikoilla.

Yhtyeen muodostavat Sonja Kuittinen ja Fanni Noroila kuvailevat tiedotteessa, että ovat kiitollisia yhteisestä matkastaan, mutta Sofa on tullut nyt aika laittaa eläkkeelle. Muusikot korostavat kuitenkin, että jatkavat ystävyyttä ja myös yhteistyötään taiteilijoina, mutta toisten projektien parissa. He myös toivovat, että tulevaisuudessa tilaa olisi myös täysin uusille tekijöille.

"Ollaan iloisia ja ylpeitä meidän SOFA-matkasta ja aiotaan juhlia sitä kesällä täysin rinnoin! Vaikka jätetäänkin keikkalavat ja hyvästellään yhteinen bändi, tullaan jatkamaan hyvinä ystävinä ja yhteistä taiteellista polkua muiden projektien parissa. Olo on haikea, mutta uudesta innostunut. Tuntuu hyvältä mennä SOFA-eläkkeelle, kun kentällä on niin mieletön kirjo valovoimaisia ja vahvoja tekijöitä", yhtye kertoo.

Sofan tuorein EP Lucky Star julkaistiin tammikuussa 2023.  Alta tai Podplaysta voit kuunnella Voice.fi:n haastattelun, jossa Sofa aiemmin kertoi tunnelmistaan 10 vuoden kynnyksellä.

Lue myös: Kun Sofa 10 vuotta sitten julkaisi ensimmäisen biisinsä, syttyi nettiviha välittömästi: "Kylmää kyytiä"

Lue myös: Ensimmäisiä menestyviä naisräppäreitä olleen Mariskan biisejä sensuroitiin aluksi: "Siitä tapeltiin"

Kilpailut

Uusimmat