Kiertueella mukana ollut valokuvaaja muistelee: HIM joi baarin tyhjäksi!

13.01.2010 09:57 - Eeva Rajala

Itävaltalainen valokuvaaja on muistellut HIM-yhtyeen vuosien takaista Itävallan-vierailua. Kuvaajan mukaan HIM joi paikallisen baarin tyhjäksi ja omistaja joutui kyselemään lisää juotavaa naapuriravintolasta.

Stefan Csáky -niminen valokuvaaja teki ystävänsä kanssa juttua HIMistä itävaltalaiseen nuortenlehteen 2000-luvun alussa. HIM oli Itävallassa kiertueella tuona kevätaikaan.

- Tapasimme bändin ja Sepon [manageri Seppo Vesterisen] pikkukaupungissa nimeltä Wels. Keikan jälkeen bändi halusi mennä juomaan, Csáky kertoo Voicelle.

Wels on itävaltalaisvalokuvaajan mukaan todella pieni paikka keskellä ei-mitään. Kylän baarit olivat harvassa, joten joukkio päätyi irlantilaispubiin. Ryhmässä oli Csákyn mukaan yhteensä 12 ihmistä.

- Minun ja ystäväni oli mahdotonta seurata bändin juomatahtia. Kahden tunnin jälkeen olin jo liian juovuksissa, valokuvaaja jatkaa tarinaansa.

Viimeinen asia, jonka Csáky muistaa illasta, on se, että baarin omistaja tuli ilmoittamaan juomien loppuneen baarista. Joukkio oli juonut siis kaikki oluet, vodkat ja viskit, mitä baarista löytyi.

- Omistaja soitti naapurissa sijaitsevaan italialaisravintolaan, jos sieltä saisi lisää olutta, Csáky muistelee huvittuneena.

Seuraavana aamuna kahdeksalta yhtye istuu kiltisti kiertuebussissa kuin mitään ei olisi tapahtunut. Itävaltalaisvalokuvaajalla ja hänen ystävällään kesti muutaman päivän toipua suomalaisryhmän kanssa juhlimisesta.

Moiset illat ovat mennyttä elämää Ville Valolle, joka on viettänyt jo pidemmän aikaa raitista elämää. HIM julkaisee Screamworks: Love In Theory In Practice -albuminsa helmikuun alussa.

Kilpailut

Uusimmat