Manipulointia? Viisukommentaattori haukkui ennakkosuosikin äänestyksen ollessa käynnissä

01.02.2010 07:24 - Eeva Rajala

Euroviisujen kommentaattorina toiminut Marco Bjurström kritisoi lauantain suorassa viisulähetyksessä Eläkeläiset-yhtyeen esitystä. Superfinaali oli tuolloin vielä käynnissä ja finaalin jälkeen moni pohti, manipuloiko Marco puheillaan katsojia, kertoo Iltalehti.

Bjurström oli viisulähetyksessä arvellut, ettei humppapoppoo menestyisi esityksellään Oslossa. Miehen mukaan yhtyeen esitys oli kansallista huumoria, joka ei aukea ulkomaalaisille. Bjurströmin suusta kuultiin myös "en ymmärrä tätä ollenkaan"

Sen sijaan viisut voittanutta Kuunkuiskaajat-ryhmää Bjurström hehkutti sanoen, että tätä euroviisut ovat parhaimmillaan. Marco kehui ryhmää kokonaiseksi. Ryhmässä kun on muun muassa huippulaulajia.

Keskustelu Bjurströmin kommenteista käy vilkkaana netissä. Mies puolustautuu sanomalla, että hänet tilattiin esittämään omia mielipiteitään.

- Ilmoitin etukäteen myös Ylelle, ettei nyt ole luvassa mitään naminami-Bjurströmiä, mies kertoo Iltalehdelle.

Hän myös tarkentaa, ettei kommentoinut musiikkia vaan show'ta. Eläkeläisiltä lähti Marcon mukaan mopo käsistä finaalissa, eikä esityksestä tullut hyvä fiilis.

- Kundit eivät tainneet olla aivan vesilinjalla, mikä osoittaa heikkoa taiteilijuutta. Jos ei ole pokkaa tehdä selvin päin, niin älä tee ollenkaan.

Kilpailut

Uusimmat