Äänitemyynti Yhdysvalloissa ennennäkemättömässä aallonpohjassa

06.06.2010 20:11 -

Vaikka levymyynnin jatkuva lasku ei yllätä enää ketään, Yhdysvalloissa on silti jouduttu hämmästelemään viime aikojen tilannetta. Varsinainen aallonpohja koettiin toukokuun viimeisellä viikolla.

Billboard.biz-sivuston mukaan toukokuun viimeisen viikon aikana levyjä myytiin Amerikassa yhteensä 4,9 miljoonaa kappaletta, kun vuosi sitten samalla ajanjaksolla lukema oli 5,8 miljoonaa. Tulos on hämmentävän huono, sillä vuonna 1994 käyttöön otetun mittausjärjestelmä Soundscanin aikana ei yhtä hiljaista viikkoa ole nähty. Myyntilukujen veikataan olevan myös heikoimmat sitten 1970-luvun alun.

Universal Music Group -pomo Jim Urie kertoo, että yhtenä syynä luvuille on hiljainen julkaisutahti ja suosittujen uutuuksien puute. Tämän vuoden albumimyynti on kuitenkin vuoteen 2009 verrattuna jäljessä noin 10 prosenttia, joten hetkellisestä notkahduksesta ei ole kyse. Urie sanookin, että viimeistään nyt olisi vihdoin ymmärrettävä, miten tärkeää on kiristää laitonta latausta koskevaa lainsäädäntöä.

- Viihdeteollisuuden on vaadittava entistä tiukemmin lakiuudistusta. Piratismi vaikuttaa yhä dramaattisemmin ja myös hallituksen olisi ymmärrettävä tämä.

Lähde: Billboard.biz

Kilpailut

Uusimmat