Ruotsalaisten uusi käytäntö: Streamina kuunneltu musiikki vaikuttaa kulta- ja platinamyyntiin - Suomessa ei vastaavia suunnitelmia

02.09.2010 14:55 -

Ruotsin musiikkituottajia edustava IFPI Svenska Gruppen tiedottaa, että streaming-palveluiden kuunteluita aletaan laskea mukaan kulta- ja platinalevymyynteihin. Suomen Musiikkituottajien Tommi Kyyrä ei innostu vastaavan mallin siirtämisestä Suomeen.

Ruotsin IFPI kertoo tiedotteessaan, että streaming-kuuntelut otetaan takautuvasti osaksi kulta- ja platinamyyntirajoja. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että tämän vuoden tammikuussa ja sen jälkeen julkaistut levyt saattavat nyt saada jalometallia, kun maksullisten streaming-palveluiden luvut lisätään kokonaismyyntiin.

Vastaavan mallin tuominen Suomeen ei innosta Musiikkituottajien apulaisjohtaja Tommi Kyyrää. Hänen mukaansa asiaa ei olla edes harkitsemassa maassamme.

- Mitenkä sen nyt nätisti sanoisi. Näen sen liian vaikeana. Ruotsissa Spotify on tietenkin iso juttu, mutta en tiedä miten streaming-kuuntelusta ja levymyynnistä voisi saada yhteismitallisia, Kyyrä kertoo Voicelle.

Ruotsin IFPIn Lisa Cronstedt kertoo Radionytt.se-sivustolle, että lopullinen laskentamalli streamausten ja levymyyntien välillä esitellään syyskuussa.

Lue IFPI Svenska Gruppenin tiedote täältä (ifpi.se, pdf-tiedosto)

Kilpailut

Uusimmat