Ruotsalainen hittibändi: Tästä syystä Suomessa on vähän pop-artisteja

09.06.2011 22:07 -

Ruotsi mielletään perinteisesti kuuluvan pop-musiikin kärkimaihin, kun taas Suomesta kevyempää musiikkia tuntuu löytyvän huomattavasti länsinaapuria vähemmän. Voicen Suomen Virallinen Kesähitti -äänestyksessä mukana olevan ruotsalainen pop-ryhmä Le Kid antoi Voicelle näkemyksensä siitä, miksi tilanne on näin.

- On totta, että Suomessa on Ruotsia vähemmän perinteistä poppia edustavia artisteja. Niinhän usein ajatellaankin. Johtuu varmaan siitä, että Suomi on synkempi maa ja suomalainen rock on ruotsalaista rockia tummasävyisempää, Le Kid -kokoonpano kertoo.

Suomen Virallinen Kesähitti 2011 -äänestyksessä Mercy Mercy -kappaleellaan ehdolla oleva yhtye syntyi kuin varkain. Le Kidin taustalla on tuottajina ja biisinkirjoittajina kannuksensa ansainneet Felix Persson, Märta Grauers sekä Anton Malmberg. Jossain vaiheessa kolmikko huomasi, että heillä oli pöytälaatikossa paljon hiteiltä haiskahtavia kappaleita, jotka eivät olleet syystä tai toisesta kelvanneet muille artisteille.

- Usein toiset artistit eivät haluakaan tietynlaista kappaletta levylleen. Kun näin käy usein, kohta huomaat, että sinulla on pino hittejä. Mietimme, että meidän kannattaa perustaa bändi, jonka myötä voimme esittää näitä kappaleita. Haluamme Le Kidin kautta myös tarjota kokonaisvaltaisen visuaalisen paketin, sillä usein artistit eivät jaksa nähdä kovinkaan paljoa vaivaa, vaan näyttäytyvät farkuissa ja t-paidoissa. Me haluamme tarjoa enemmän.

Käy antamassa oma äänesi tämän vuoden Suomen Virallinen Kesähitti -äänestykseen täällä. Äänestys toimii niin, että jokainen voi valita ehdokaslistalta kolme suosikkiaan. Ensimmäiseksi valittu saa kolme pistettä, toinen kaksi ja kolmas yhden pisteen. Suomen Virallinen Kesähitti julkistetaan juuri ennen juhannusta.

Kilpailut

Uusimmat