Brittitähti julisti sodan konemusiikille: Runkkarit tekevät dancea!

27.10.2011 10:00 - Eeva Rajala

Britannian albumilistan ykköseen soololevyllään komeileva Noel Gallagher haukkuu suorin sanoin nykyajan dance-musiikin.

Gallagherin mukaan kuka tahansa voi nykyään tehdä dance-musiikkia. Hänen mukaansa elektronisen musiikin tekijät eivät joko ota asiaa niin tärkeästi tai sitten musiikin tekeminen nykyajan laitteilla on niin helppoa.

Gallagher paljastaa olleensa aikoinaan kova dance-fani. Hän kertoo viettäneensä joka ilta vuodesta 1987 Oasiksen perustamisvuoteen 1991 saakka The Hacienda -nimisessä yökerhossa, missä soitettiin hänen mukaansa aitoa oikeaa dancea.

- Nykyään dance-musiikki kuulostaa kuin olisi puistossa kävelyllä. Kuka tahansa runkkari voi tehdä sitä - ja itse asiassa, jokainen runkkari tekee sitä, Gallagher sanoo NME:lle.

Gallagherin puheet voidaan tulkita lähes sodanjulistuksena elektroniselle musiikille. Jääkin nähtäväksi, lähteekö joku dance-muusikko sanasotaan mukaan ja vastaa Gallagherille median välityksellä.

Kriittisistä puheistaan huolimatta Noel Gallagherilla menee hyvin. Oasiksen jätettyään hän on käynnistänyt soolouransa nousujohteisesti. Noel Gallagher's High Flying Birds nappasi Britannian albumilistan kärkipaikan ensimmäisellä viikollaan. Gallagher aikoinaan kertoi, että olisi hienoa nähdä Oasis jälleen yhdessä vuonna 2015 eli yhtyeen kakkoslevyn juhlavuotena. Hänen veljensä Liam innostui asiasta, mutta sittemmin Noel on pyörtänyt päätöksensä.

Lähde: NME

Kilpailut

Uusimmat