Jenkkirokkari huolissaan: Rock on häviämässä muille musiikkityyleille

30.03.2012 07:15 - Eeva Rajala

Soundgarden-yhtyeen karismaattisen keulahahmon mukaan rockmusiikki on jäänyt muiden musiikkilajien jalkoihin.

Chris Cornell kertoo Details-lehdelle, että rockmusiikki ei enää olekaan musiikillisen universumin keskipiste. Rock-musiikki on hävinnyt mainstream-radioista ja televisiosta tehden muille tilaa.

- Rock on todellakin menettänyt paikkansa musiikillisen universumin keskipisteenä. Kun kasvoin 70-luvun lopulla, kaikki pystyivät nimeämään ne 5 - 10 bändiä, jotka muodostivat keskustan, Cornell kertoo.

Cornellin mukaan nykyään nuorten kuunnellessa radiota tai katsoessa televisiota, he törmäävät ensimmäisenä nimiin kuten Eminem tai Kanye West ja luonnollisestikin heidän kiinnostus herää tällaisten artistien puoleen.

Cornellin mukaan ihmisten huomio on jakaantunut moneen eri paikkaan nykytekniikan vuoksi. Tekniikka on muuttanut ihmisten ajattelun lisäksi musiikin tekemisen tyyliä. Monissa laitteissa on automaattisesti mukana jonkinlainen ohjelma, jolla voi tehdä elektronista musiikkia.

- Ihmiset tekevät musiikkia älypuhelimillaan. Kaikki on pirstaloitunut. Nykyään ei ole enää Shakespeareja, sillä hänellä ei ollut mitään muuta tekemistä kuin istua huoneessa kynttilän vieressä ja ajatella, Cornell letkauttaa.

Oli rockmusiikin tilanne sitten miten huolestuttava tahansa, fanit odottavat varmasti kieli pitkällä Soundgardenin uutta albumia. Bändi valmistelee ensimmäistä albumiaan sitten vuoden 1996.

Lähde: Contactmusic

Kilpailut

Uusimmat