Voicen juhannus käynnistyy - näin ohitat pahimmat jonot

19.06.2014 14:42 - Mikko Räsänen

Legendaarinen Voicen juhannusviikonloppu Himoksella käynnistyy tänään. Suomen suurimmille juhannusfestivaaleille odotetaan jälleen kymmeniä tuhansia juhlijoita.

The Voice Juhannus -festivaali Himoksella käynnistyy tänään kello 18.30, kun Asa & Band nousee lavalle käynnistämään kolme päivää kestävän juhlinnan. Tapahtuman promoottori Timo Isomäki seisoo festivaalialueen valtavalla lavalla ja esittelee aluetta, joka on valmis vastaanottamaan juhlakansan.

- Viime vuodesta alueen kokoa on kasvatettu. Yleisökapasiteetti ei ole noussut, vaan on haluttu, että saada alueelle ja myyntipisteille väljyyttä. Alueen yleisökapasiteetti on 17 000 ihmistä per päivä, Isomäki kertoo.

Näkyvin muutos festivaalialueella on keskelle aluetta noussut valtava monikerroksinen terassi, josta aukeaa hulppeat näkymät molemmille festivaalin esiintymislavoille.

- Terassilla on asiakaspaikkoja 2500. En tiedä, mikä on Suomen suurin terassi, mutta varmaan ei kovin kauas jäädä siitä, Isomäki miettii.

Festivaalialue ruuhkaututuu yleensä joka vuosi, kun kymmenet tuhannet juhlijat saapuvat paikalle. Tänä vuonna saapuvilla juhlijoilla on mahdollisuus ohittaa pahimmat ruuhkat hyvällä ennakkosuunnittelulla.

Tapahtumaan on nimittäin perustettu kaksi uutta lipunvaihtopistettä. Toinen on Neste Oil Länkipohja, joka palvelee Tampereen suunnasta saapuvia juhlijoita. Jyväskylän suunnasta saapuville ylimääräinen lipunvaihtopiste on Neste Oil Korpilahti. Noissa pisteissä voi vaihtaa The Voice Juhannus -lippukaupasta ostetut liput, Lippupalvelusta ostetut liput sekä painetut liput. VIP-lippujen vaihto sen sijaan onnistuu vasta paikan päällä festivaalialueella. Koska tapahtuma on K18, täytyy lipunvaihdossa olla henkilöllisyystodistus mukana.

Kilpailut

Uusimmat