Kerro kaikki: Tekeekö Don Huonot oikeasti comebackin, Kalle Ahola?

05.08.2014 18:26 - Senni Loikala

Vuonna 2003 hajonneen Don Huonojen solisti Kalle Ahola paljastaa Voicelle, mitä yhtyeen osallistuminen We Want More -televisiosarjaan tuo tullessaan.  

Don Huonot on yksi viidestä aikoinaan lopetetusta ja monien kaipaamasta yhtyeestä, joka osallistuu syyskuussa Yle TV2:lla käynnistyvään We Want More -televisiosarjaan. Siinä käydään läpi kunkin rakastetun bändin historiikki, treenataan jälleen yhdessä ja tehdään uutta musiikkia. Kaikki huipentuu yhteiseen paluukeikkaan Espoon Barona Areenalle marraskuussa.

Voicen iltapäivän Lauri Kottonen soitti vuonna 2003 pillinsä pussiin pistäneen rock-bändin solistille, Kalle Aholalle, ja kyseli ohjelman myötä toisensa uudestaan löytäneen kokoonpanon tunnelmista.  

- Tänä aamuna törmättiin Yleisradion maskissa. Kaikilla oli varmaan ekaa kertaa bändin historian aikana fiilis, että tästä tulee hyvä, Ahola sanoo.

Yhtye on tehnyt uutta musiikkia pian starttaavaa ohjelmaa varten. Ahola jännittää huomista, sillä silloin hän pääsee laulamaan uutta Don Huonojen kappaletta studioille ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen.

Myös vanhoja kappaleita on treenattu. Se ei ole ollut helppoa, sillä miehet tahtovat löytää aikoinaan menestyneisiin biiseihin Aholan mukaan "uuden kulman". Siitä huolimatta lopputulos ei saa kuulostaa vieraalta.

- Haluamme säilyttää kappaleissa jotkin tietyt ominaiset elementit, Ahola kiteyttää.

Aholan näkee Don Huonojen osallistumisen ohjelmaan osana yhtyeen 25. vuotisjuhlaa. Hänestä on hyvä sattuma, että yhtyettä pyydettiin mukaan juuri nyt.

- Ei meidän musiikkia soita kukaan muu kuin me. Ehkä se on meille itsellemme mielenkiintoinen ekskursio, että mihin kuntoon me saadaan vanha kone, sanoo Ahola.

Toivottavasti miehet eivät kuitenkaan tule painamaan töitä yhtä kovasti kuin aikoinaan. Aholan mukaan yhtye teki töitä niin kovalla intensiteetillä, että kisaväsymys pääsi iskemään. Miehistöstä tuntui myös, että jokaisen olisi päästävä tekemään musiikkia tahoillaan.

- Me olimme varmaan vähän kyllästyneitä toisiimme ja ryhmädynamiikkaan, selvittää Ahola.

Musiikin tekemisessä erillään miehistö onkin onnistunut. Nyt on kuitenkin aika lyödä hynttyyt yhteen, ainakin joksikin aikaa. Ahola pitää mahdollisena, että Don Huonoilla on jatkoa myös ohjelman jälkeen. Se on kuitenkin vielä epävarmaa.

- Tuskinpa kukaan meistä (ohjelmaan osallistuvistä bändeistä) jaksaa nähdä tämmöistä vaivaa, että tehdään uutta materiaalia studioissa ja treenataan itsemme keikkakuntoon, ettei mitään jatkoa kenellään olisi, miettii Ahola.

Mikäli Don Huonot nähdään vielä keikkalavoilla, toivooko Ahola bongaavansa taannoin Don Huonojen fanien päissä olleita, salmiakkikuvioisia fanihattuja?

- Ilman muuta. Se olisi aivan mahtavaa, että uudet juniorit kokisivat, miten ysärikarnevaalihattu voi parhaimmillaan tuoda elämyksiä esimerkiksi festarikesään. Sinnehän voi piilottaa kylmiä juomia ja mitä ihmeellisimpiä asioita, nauraa Ahola.

Kilpailut

Uusimmat