Kuva: Lauri Kujanpää

Stig on harmitellut, ettei hänen tunteikkaammista biiseistään ole tullut hittejä: "On saattanut ärsyttää"

27.08.2021 12:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Stig tunnetaan humoristisista kappaleistaan, mutta Vain elämää -ohjelmassa muusikko onnistui näyttämään suurelle yleisölle myös toisen puolen itsestään.

Monet tuntevat muusikko Stigin, 43, ennen kaikkea kieli poskessa tehdyistä, humoristisista kappaleista, vaikka miehen tuotanto pitää sisällään tunteikkaampaakin materiaalia. Stig kertoo Sadun sunnuntaivieras -podcastin haastattelussa pohtineensa välillä urallaan vakavasti otettavuutta.

- On minua joskus saattanut vähän ärsyttää se, että ne biisit, joissa on koettanut olla vakavampi tai ei ole ollut alapäähuumoria, eivät ole olleet niin pidettyjä. Toisaalta Vain elämää -ohjelmassa pääsi esittämään toisenlaistakin matskua ja biisit olivat ihan tykättyjä, Stig sanoo.

Stig osallistui edelliselle Vain elämää -kaudelle, joka esitettiin Nelosella syksyllä 2020. Kaudelta hitiksi nousi muun muassa Stigin tulkinta Ressu Redfordin Kuka on se oikea -kappaleesta, jossa Stigin totuttua humoristisuutta ei kuulla.

- Se biisi on myös keikoilla toiminut hienosti. Se on ehkä avannut sitä väylää. Vieläkin minulla on haaveena, että saisi omatekemänkin ei niin härskin tai juomalaulumaisen biisin hitiksi. Toisaalta ei se ole mikään kynnyskysymys urallani, Stig sanoo Satu Kotosen haastattelussa.

Stig kertoo, että tällä hetkellä hänellä on sellainen olo, että voisi tehdä jonkin räväkämmän kappaleen seuraavaksi. Hän ei halua sitoa itseään mihinkään tiettyyn muottiin.

- Pidän ihmiset yhä varpaillaan, että ei ihan tiedä, mitä sieltä seuraavaksi tulee.

Stigin koko Sadun sunnuntaivieras -haastattelun voit kuunnella Podplay-palvelusta tästä linkistä.

Lue myös: Vain elämää -artisti yllätti somekansan: "Aivan erilainen persoona kuin kuvittelin"

Lue myös: Jukka Poika sekoitetaan usein toiseen suomalaisartistiin: "Näemme lippalakin ja viiksien voiman"

Voice.fi, Iskelmä, Radio Nova ja Podplay kuuluvat Bauer Mediaan.

Kilpailut

Uusimmat