Kuva: Heidi Strengell

Jenni Janakka on vetänyt podcasteja sekä seksistä että mielenterveydestä - "Minun on helppo puhua kummastakin"

03.06.2022 10:15 - Iiro Myllymäki

Jenni Janakka kokee saaneensa puhumisen rohkeuden perheeltään.

Jenni Janakka, 36, on kirjailija ja puhuja, jonka ääntä on kuultu muun muassa podcasteissa Himocast ja Mielipäiväkirja. Seksiin ja seksuaalisuuteen keskittyvästä Himocastista on tullut neljä kautta, kun taas tänä keväänä alkaneesta Mielipäiväkirjasta on tullut yksi kausi. Janakka aloitti Himocastin tekemisen seksuaalikasvattaja Kaisa Merelän kanssa, mutta uusimmalla kaudella juontajakumppaniksi tuli näyttelijä Chike Ohanwe. Mielenterveysaiheita nainen käsittelee yhdessä psykoterapeutti Emilia Kujalan kanssa.

Monille seksi ja mielenterveys ovat aiheita, joista puhutaan vain läheisimpien ihmisten kanssa - jos heidänkään. Janakka sen sijaan avaa kokemuksiaan julkisesti kaikelle kansalle.

- Tykkään jutella seksistä ja mielestä, Janakka tiivistää Voice.fi:n haastattelussa.

Janakalle on yhtä helppoa puhua omasta seksielämästään kuin mielen asioistakin.

- Minulla on jokin vipu pois päältä tuolla pääkopassa. Minun on helppo puhua kummastakin. Oli sitten kyseessä anaaliseksi tai masennus, itsetuhoiset ajatukset tai tappi pyllyssä, molemmat ovat ihan ok aiheita minulle, Janakka sanoo.

Nainen kokee, että on ollut aina rohkea puhumaan asioista. Hän uskoo omaksuneensa tämän piirteen perheeltään.

- Perheessämme ei puhuta seksistä, mutta puhumme tosi paljon ja tosi rennosti ja ymmärtävästi kaikista asioista.

Jenni Janakan (vas) juontokumppani Mielipäiväkirjassa on Emilia Kujala. (kuva: Heidi Strengell)

Lopulta Mielipäiväkirjan ja Himocastin tekeminen ei ole eronnut paljon toisistaan. Janakka kokee, että suurin ero tulee siinä, kenen kanssa ohjelmaa tekee ja minkälaisella rytmillä asioista puhutaan. Hän kertoo, että Mielipäiväkirjassa keskustelu on rauhallisempaa kuin Himocastissa.

Himocastia pääsee kuuntelemaan tästä linkistä ja Mielipäiväkirjaa tästä linkistä. Molemmat podcastit löytyvät Podplay-palvelusta.

Jenni Janakan ja Emilia Kujalan koko haastattelun Mielipäiväkirja-podcastiin liittyen pääset kuuntelemaan alta. Haastattelussa Janakka ja Kujala muun muassa kertovat, mistä mielenterveysmyytistä pitäisi jo päästä eroon ja miten inho on ohjannut ihmisten toimintaa koronapandemian aikana. Haastattelun voit kuunnella myös Podplaysta.

Voice.fi ja Podplay kuuluvat Bauer Mediaan.

Lue myös: Mielenterveydestä kerrottavat sankaritarinat ovat ongelmallisia, sanovat uuden podcastin vetäjät - mitä tälle voi tehdä?

Lue myös: Jenni Janakka Luokkakokous-seksikohtauksestaan Jaajo Linnonmaan kanssa: "Sanoin, että kosket mihin kosket"

Kilpailut

Uusimmat