Kuva: AOP / Matti Raivio

Jalkapalloilija Sanni Franssi hehkuttaa joukkuekavereidensa työtä ihmisoikeuksien puolesta - "Moni meistä voisi ottaa oppia"

28.06.2023 15:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Jalkapalloilija Sanni Franssi keskustelee NRJ:ltä tutun Jere Siltalan kanssa Pride-liikkeen merkityksestä. Pride on yhtäältä iloa ja riemua, mutta samalla se taistelee ihmisoikeuksien puolesta.

Jalkapalloilija Sanni Franssi, 28, keskustelee Pridecast x Helsinki Pride -podcastissa radiokanava NRJ:n juontajana toimiva Jere Siltalan kanssa pridekuukauden hengessä muun muassa omista esikuvistaan ja häntä inspiroivista ihmisistä.

Franssi kertoo haastattelussa inspiroituvansa ihmisistä, jotka uskaltavat olla oma itsensä haasteista huolimatta. Hän kertoo ihailevansa erityisesti pelikavereitaan, jotka ovat toimineet aktiivisesti edistääkseen ihmisoikeuksia.

- Omasta lähipiiristäni maajoukkuepelikaverit Tinni Korpela ja Linda Sällström ovat olleet aktiivisia yleisesti ihmisoikeusasioiden suhteen. Mielestäni se on siisti ja tärkeä juttu, Franssi toteaa haastattelussa.

- Sitä on ollut kiva seurata vieressä, ja se on sellaista, mistä moni meistä voisi ottaa oppia, jalkapalloilija summaa joukkuekavereidensa toimintaa.

Jalkapalloilija toteaa haastattelussa, että Pride-liike edustaa hänelle kahta puolta: toisaalta se edustaa iloa, solidaarisuutta ja yhteisöllisyyttä, mutta toisaalta Pride-liike on muistutus siitä, että syrjinnän lopettamiseksi on vielä paljon tehtävää.

- Jotta ylipäätään saisi tuntea olonsa turvalliseksi ja tasa-arvoiseksi, niin siihen on vielä töitä tehtävänä, mutta yleisesti ottaen se [Pride] on iloinen ja positiivinen juttu, Franssi summaa.

Voit kuunnella haastattelun alta sekä Podplaysta. Haastattelussa Franssi muun muassa kertoo, millaisia neuvoja hän antaisi nuorelle itselleen.

Voice.fi, Radio Nova, Radio City ja Iskelmä ovat osa Bauer Mediaa. Bauer Media on yksi Helsinki Priden pääyhteistyökumppaneista.

Lue myös: Entinen jääkiekkoilija Janne Puhakka kohtaa usein saman kysymyksen: 'Miksi tarvitsemme Pridea?'

Lue myös: Tuure Boelius on kiitollinen lähipiirilleen - "He ovat aina hyväksyneet minut"

Kilpailut

Uusimmat