Kuva: Shutterstock

Onko sinulla tavoite, jonka haluat saavuttaa? 8 askelta kohti onnistunutta suoritusta

29.09.2018 19:15 - Emmi Moilanen

Etukäteen on hyvä miettiä esimerkiksi se, millaisia vastoinkäymisiä mahdollisesti tulet kohtaamaan ja kuinka selviät niistä.

Omia unelmia ja haaveita tulisi tavoitella rohkeasti, vaikka toimeen tarttuminen pelottaisikin aluksi. Olipa kyse sitten työpaikan vaihtamisesta, painon pudottamisesta tai taiteellisen projektin loppuun viemisestä, itsensä vähättelylle ei koskaan pitäisi antaa liikaa sijaa.

Thought Catalog -kokosi yhteen muistilistan, jonka avulla kokoat itsevarmuutesi uuteen loistoon ja pääset askel askeleelta lähemmäksi tavoitteesi toteutumista.

8 askelta kohti onnistunutta suoritusta:

1. Varmista, että tavoitteesi on riittävän selkeä ja tiedät tarkalleen, mitä kohti olet pyrkimässä.

2. Mieti etukäteen, millaisia ongelmia saatat kohdata matkan varrella. Tee valmiiksi suunnitelma, jonka avulla selätät vastoinkäymiset mahdollisimman nopeasti.

3. Jos sinulla on vaikeuksia pitää motivaatiota yllä, askartele niin sanottu aarrekartta muistuttamaan tavoitteestasi. Liimaa kartalle kuvia, jotka muistuttavat sinua päivittäin tavoitteestasi.

4. Päätä, että teet joka päivä jotain, mikä vie sinua kohti tavoitettasi.

5. Muista nauttia myös matkan varrella saavutetuista opeista sekä välitavoitteista.

6. Keskity olennaiseen ja muista, että ongelmien kohtaaminen ei automaattisesti tarkoita sitä, että sinun olisi parempi unohtaa haaveesi.

7. Tartu rohkeasti erilaisiin mahdollisuuksiin, jotka voisivat edistää tavoitteesi toteutumista. Muista, että myöskään avun vastaanottaminen ei ole merkki heikkoudesta.

8. Ota opiksi tekemistäsi virheistä.

Lue myös: Onko treenimotivaatio hukassa? On olemassa väri, joka saa innostuksen heräämään

Lue myös: Tutustu syvällisemmin treffikumppaniisi - asiantuntija listasi parhaat kysymykset

Lähde: Thought Catalog

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat