Kuva: Shutterstock

4 hälytysmerkkiä, joista tunnistat, että olet jumissa "situationshipissä"

19.05.2023 08:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Kumppanin kanssa kannattaa keskustella avoimesti siitä, mitä kumpikin suhteelta oikeasti haluaa ja onko sillä tulevaisuutta.

Voit myös kuunnella artikkelin joko alta tai Podplaysta.

Niin sanottu "situationship" on monille tuttu tilanne, jossa suhde ei ole vakiintunut, vaan se on ikään kuin määrittelemätön tila vakiintuneen parisuhteen ja satunnaisten yhden illan juttujen välissä. Suhde täyttää parisuhteen tunnusmerkit ja osapuolet myöntävät tunteensa toisiaan kohtaan, mutta eivät kuitenkaan usein halua asettaa suhteelle minkäänlaista määritelmää tai suunnitella yhteistä tulevaisuutta. Situationship ei sovi etenkään ihmislle, joilla olisi haaveissa jotain kestävämpää ja vakiintuneempaa. Women’s Health listasi 11 asiaa, joista tunnistaa, onko itse ajautunut situationshippiin. Voice.fi valitsi niistä neljä osuvinta.


1. Suhteessanne ei tapahdu luonnollista edistystä tai kasvua


Etkö ikinä tapaa kumppanisi ystäviä ja perhettä tai jaa uusia kokemuksia hänen kanssaan? Kuulostaako tutulta? Tämä on yksi situationshipin tunnusmerkeistä. Suhteesta voi olla haastavaa muodostaa mitään pysyvämpää, mikäli vain toisella on mielenkiintoa edistää suhdetta. Mikäli huomaat olevasi ainoa, joka ehdottaa uusia kokemuksia ja perhetapaamisia, kannattaa miettiä, oletko aivan oikeassa suhteessa.


2. Teette vain viime hetken suunnitelmia


Sitoutuneessa suhteessa on helppo tehdä suunnitelmia pidemmällekin tulevaisuuteen. Mikäli kuitenkin suunnitelmien tekeminen muutaman viikon päähän tuntuu mahdottomalta, kannattaa oma suhdestatus selvittää. Mikäli yhdessäolo ei tunnu olevan toisen prioriteettilistalla, on oleellista miettiä, kuinka hyvin suhde sinua palvelee.


3. Ette puhu tulevaisuudesta


Mikäli suhteellenne ei ole tulevaisuudennäkymiä, miksi puhua niistä? Situationshipissä on helpompaa keskittyä pinnallisempiin ja juuri siinä hetkessä tapahtuviin asioihin tulevaisuuden suunnittelun sijaan. Mikäli luulit olevasi jo vakiintuneeksi muuttuneessa suhteessa, voi tämä merkki kuitenkin osoittaa sen ehkä olevan jotain aivan muuta.


4. Johdonmukaisuus ja säännöllisyys puuttuu


Tiiviissä ja vakiintuneessa suhteessa voit luottaa siihen, että tapaamisia ja laatuaikaa järjestetään yleensä useammankin kerran kuin kerran kahdessa viikossa. Situationshipissä asia on kuitenkin usein toisin ja vaikka tapaamisia sovittaisiinkin yhdelle viikolle useammankin kerran, älä odota, että sama tapahtuisi seuraavallakin viikolla.

Lue myös: 4 seksimyyttiä, jotka eivät pidä paikkaansa

Lue myös: 5 merkkiä, joista tunnistat, onko kumppanisi rakastunut sinuun

Lue myös: 3 asiaa, joita ei tulisi koskaan sanoa lapselle

Lähde: Women's Health

Juttu julkaistu alun perin 8. maaliskuuta 2023. 

Kilpailut

Uusimmat