Kumpi oli ikimuistoisempi: ensisuudelma vai eka kerta?

21.02.2012 08:15 - Mikko Räsänen

Tuoreet tutkimukset kertovat, että useimmille ensisuudelma on ollut ikimuistoisempi ja merkittävämpi kuin neitsyyden menettäminen.

Vancouver Sun -lehti kirjoitti tutkimuksesta, jossa selvitettiin, muistavtko testihenkilöt paremmin ensisuudelmansa vai kerran, jolloin menettivät neitsyytensä tai poikuutensa. Kävi ilmi, että useimmat muistavat ensisuudelmansa kristallinkirkkaasti, mutta ensimmäisestä seksikerrasta muistikuvat eivät ole läheskään yhtä selvät.

Tutkijat arvelevat, että yksi syy tähän on se, että ensimmäinen seksikokeilu on yleensä niin kömpelö, ettei sitä myöhemmin juuri muistella. Ja jos vielä alkoholilla on osuutta asiassa, ovat muistikuvatkin sen takia tavallista hatarampia.

- Ensisuudelmat sen sijaan muistetaan erittäin yksityiskohtaisesti, tutkija Sheril Kirshenbaum kertoo.

Tutkimuksessa todettiin myös, että miehet ja naiset suutelevat täysin erilaisista syistä. Miehet suutelevat päästäkseen suutelemisen ohi.

- Miehelle suuteleminen on keino seuraavaan päämäärään. Hän ajattelee: "Suutelen naista, sylkemme sekoittuu, kohta voimme toivottavasti päästä vaihtamaan muita ruumiin nesteitä", Kirshenbaum kuvailee.

Nainen sen sijaan ei käytä suutelua seksin saamisen keinona.

- Naiset suutelevat saadakseen lisää tietoa suutelukumppanin mahdollisesta yhteensopivuudesta.

Tutkimuksessa huomattiin myös suutelutapojen keskeiset erot.

- Huomasimme, että naiset valittavat jatkuvasti miesten sotkuisasta tavasta suudella. Miehet käyttävät kieltä jopa liikaa, Kirshenbaum kertoo.

Tutkijoiden mukaan miesten mieltymys kielisuudelmiin saattaa johtua hormoneista ja alkukantaisista vaistoistamme. Kun miehen sylkeä joutuu naisen suuhun, kulkeutuu sen mukana myös testosteronia, johon naisen elimistö reagoi niin, että mahdollisuudet hänen seksuaaliseen syttymiseensä kasvavat. Kielisuudelmat saattavat siis olla luonnon luoma keino, jolla mies yrittää tietämättään saada mahdollisimman paljon sylkeä ja testosteronia naisen suuhun tätä tarkoitusta varten.

Miesten kannattaa kuitenkin muistaa, että liika on liikaa, ja jos mies ensisuudelmansa yhteydessä lipoo partneriltaan puolet kasvoista märiksi, on suhde monesti siinä. 66 prosenttia naisista nimittäin kertoo, että jos suhteen ensisuudelma on järkyttävä, ei suhde yleensä tule jatkumaan siitä eteenpäin. Miehet ovat hieman armollisempia mutta vain hieman. Miehistä 59 prosenttia nimittäin kertoo suhteen päättyvän, jos ensisuudelma on surkea.

Lähde: Vancouver Sun

Kilpailut

Uusimmat