Uusi trendi ihmetyttää – viettäisitkö oman häämatkasi näin?

16.07.2012 18:15 - Eeva Rajala

Monet parit ovat tehneet kuherruskuukaudesta hieman erilaisen ja kutsuneet kaverit mukaan. Mutta kannattaako pilata kahdenkeskinen aika?

The New York Times kertoi artikkelissaan uudesta ilmiöstä, joka on englanninkielessä saanut nimen buddymoon. Ilmiössä kuherruskuukausi jaetaan myös kavereiden kesken, eli hääpari lähtee häämatkalle yhdessä lähimpien kavereiden kanssa.

Näin kaverit ovat mukana, kun hääpari ottaa ensimmäisiä yhteisiä askeleita aviopuolisoina. Psykoanalyytikko Mindy Utay kuitenkin kyseenalaistaa tällaisen kuherruskuukauden uhrauksen. Hän kertoo Huffington Post -lehdessä, että kavereiden kanssa matkaaminen on yksi hienoimmista kokemuksista ihmisen elämässä, mutta sen voi tehdä sitten myöhemminkin.

Utayn mukaan häämatkan kuuluu olla kahden ihmisen yhteinen lomamatka, jossa tuore aviopari rentoutuu ja lähentyy tärkeän tilaisuuden jälkeen. Kyseessä on matka, jolla käynnistetään yhteinen, elinikäinen kumppanuus. Kaksikot luovat yhteistä tulevaisuutta ja heidän kannattaa käynnistää alku kaksistaan.

Kaksin tehty häämatka kannattaa myös toisella tapaa: Yhteinen aika saattaa nimittäin tulevaisuudessa käydä melko vähiin, jos pariskunta suunnittelee perheenlisäystä. Kahden viikon etelän loma saattaa parin vuoden kuluttua typistyä pelkkään elokuvissakäyntiin.

Psykoanalyytikon mukaan näitä buddymooneja ei voida mitenkään verrata kahdenkeskisiin kuherruskuukauksiin. Ihmisen elämä on täynnä erilaisia rituaaleja, ja häämatka on yksi sellainen - suurella tarkoituksella. Viikon tai kahden viikon yhdessäolo viestittää kumppanille, että tässä ollaan nyt kahden, kuten sovittiin häissä. Utayn mukaan kavereiden ja sukulaisten pitää vain tyytyä vastaanottamaan postikortteja ulkomailta.

Mitä mieltä sinä olet, kuuluvatko kaverit mukaan häämatkalle?

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat