Jos mies ei vastaa tekstiviestiin, eikö hän ole kiinnostunut?

09.01.2013 07:15 - Karoliina Kotala

Miehen puhetta -juttusarjassa selvitellään miesten ajatuksia naisista. Voicen miesraati ruotii jälleen naisten mieltä askarruttavaa aihetta.

Tällä kertaa aiheena on miesten kännykkäkäyttäytyminen. Moni nainen on kokenut tilanteen, jossa hän on vaikkapa laittanut ihastuksensa kohteelle viestin eikä miehestä ole päiväkausiin kuulunut mitään, vaikka on muuten osoittanut kiinnostuksensa. Lukijan kysymys kuuluukin: Jos mies on kiinnostunut naisesta, vastaako hän tekstiviestiin, vaikka viestissä ei olisikaan erityistä kysymystä?

Lauri, 25 v, sinkku:

Vastaa. Tuntuisi tylyltä olla vastaamatta. Luultavasti viesti on kuitenkin tarkoitettu "keskustelun" avaamiseksi. Viesti voi tietenkin olla myös sellainen, että siihen ei tee mieli vastata. Vaikkapa..."Treffimme olivat erittäin mukavat, mutta jätetään tämä kuitenkin tähän." Siinä vaiheessa voisi omakin kiinnostus lopahtaa. Korkeintaan vastaisin "Moikataan, kun tavataan." tai ehkä mielummin v-mäisesti "OK." Positiivisiin tai neutraaleihin viesteihin kuitenkin vastaan aina.


Johannes, 34, naimisissa, pieni lapsi:

Vastaa. Tietenkin vastaa. Jos mies on kiinnostunut, haluaa hän toki viettää enemmän aikaa naisen kanssa tai edes hänen kanssaan tekstaten. Toki asia ei ole näin yksioikoinen eikä johtopäätöksiä kannata heti tehdä, jos Jokke ei vastaakaan minuutissa. Voihan olla, että Jokke on a) Vahingossa jättänyt palaverin jälkeen puhelimen äänettömälle b) Pelaa squashia Peten kanssa c) Ajaa nurmikkoa, eikä kuule puhelinta d) on lähtenyt "parille" kavereiden kanssa. Anna miehelle siis hetki aikaa vastata.

Mikäli kuitenkin lähettelet miehelle jatkuvasti viestejä, joihin hän ei vastaa, suhtautuu mies sinuun liian välinpitämättömästi ollakseen vilpittömän innoissaan sinusta.


Santeri, 37, naimisissa:

Yleensä vastaa. Eivät miehet ole tässä asiassa niin erilaisia kuin naiset. Jos mies on ihastunut, ei hän jätä käyttämättä mahdollisuutta olla ihastukseensa yhteydessä. Vaikka naisen viestissä ei olisi kysymystä, tarjoaa saapunut viesti silti mahdollisuuden vastata, eikä palavasti ihastunut mies ole niin tyhmä, ettei tuota tilaisuutta hyödyntäisi.

Monet naiset tuskailevat sitä, että ovat lähettäneet ihastukselleen viestin, johon tämä ei ole vastannut moneen päivään. Pitääkö tuossa tilanteessa pelätä, että mies ei ole yhtä ihastunut naiseen kuin nainen mieheen? Useimmissa tapauksissa varmaan pitää.

Täytyy kuitenkin muistaa, että me miehet olemme välillä todella putkiaivoja. Jos viesti saapuu juuri silloin kun olemme kiireisiä, eikä siinä edes ole kysymystä, voi siihen vastaamista helposti lykätä - ja lykätty vastaus saattaa myös unohtua. Tehkää siis asiat meille miehille helpoksi ja laittakaa viestiin kysymys silloin, kun haluatte vastauksen. Kysykää vaikka viikonloppusuunnitelmiamme tai ihan vaan biisivinkkiä hyvästä kappaleesta, joka kannattaisi kuunnella. Silloin tiedämme, että tähän viestiin oikeasti odotetaan vastausta.


Miehen puhetta -juttusarjan edellisen osan voit lukea täältä.

Etsimme jatkuvasti uusia aiheita ja konkreettisia kysymyksiä naispuolisilta lukijoiltamme. Mitkä asiat miehen käytöksessä askarruttavat? Mitä miehet todella ajattelevat naisista? Kysymyksiä voit kirjoittaa alla näkyvään Kommentit-kenttään tai sähköpostilla suoraan juttusarjan tuottaja Karoliina Kotalalle (etunimi.sukunimi@voice.fi), ja me kysymme parhaat puolestasi.

Kilpailut

Uusimmat