Nainen, katso mitä miehen silmien väri paljastaa hänestä

10.01.2013 11:45 - Karoliina Kotala

Vanha sanonta "silmät ovat sielun peili", ei tuoreimpien tutkimusten mukaan ole kaukana totuudesta.

Tuore tutkimus lupaa hyviä uutisia ruskeasilmäisille, ja erityisesti naisille, jotka tapailevat ruskeasilmäisiä miehiä. Tutkijoiden mukaan ruskeasilmäiset miehet ovat luotettavampia, kuin sinisilmäiset miehet. Tutkijat haluavat kuitenkin muistuttaa, että tulokset voivat vaihdella eri kulttuureissa.

- Yllätyimme tuloksista melkoisesti. Silmien väriä pidetään pinnallisena seikkana, eikä kukaan osannut arvata, että sillä olisi suurempi merkitys, tutkija Karel Kleisner toteaa.

Kleisner halusi tutkia aihetta sen vuoksi, että siniset silmät ovat evoluution aikajanassa vielä melko tuore juttu. 6000-10 000 vuotta sitten maapallolla ei ollut sinisiä silmiä. Kleisner halusikin selvittää kertooko silmien väri kantajastaan enemmän.

Tutkijat kuvasivat 40 miehen ja 40 naisen kasvoja, ja antoivat sen jälkeen 240 henkilön arvioida kuvissa olevien henkilöiden luotettavuutta ja puoleensavetävyyttä. Tutkimusten mukaan ruskeasilmäiset henkilöt koettiin luotettavimmiksi. Kleisner uskoo kuitenkin myös kasvojen piirteillä ja muodoilla olevan tekemistä tulosten kanssa.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat