10 hääpäivän taikauskoa, jotka tekevät liitosta onnistuneen tai tuhoon tuomitun

19.07.2013 09:45 - Katariina Näreaho

Amerikkalainen lifestyle-sivusto listasi kymmenen kummallista taikauskoa, jotka tuottavat hääparille joko hyvää tai huonoa onnea.

Varo sokeita ja raskaana olevia naisia
Ennen vanhaan mies lähetti luotetun ystävän tai perheenjäsenen mielitiettynsä perheen luo pehmitelläkseen heitä tulevaa kosintaa varten. Mikäli viestinviejä näki menomatkallaan sokean miehen tai raskaana olevan naisen, tämän uskottiin olevan huono enne.

Pariskunnan sukunimien alkukirjaimet
Jos pariskunnan sukunimien ensimmäiset kirjaimet ovat samoja (esimerkiksi Pirkko Virtanen ja Matti Vainio), voi avioliitto päättyä eroon. Tämä uskomus on peräisin viktoriaaniselta aikakaudelta, jolloin sanonta kuului:

To change the name and not the letter,
Is to change for the worst and not the better.

Vapaasti suomennettuna tämä kuuluu:

Jos muutat nimen, muttet kirjainta,
on edessä pahin vaan ei onnea.

Hääpäivä toukokuussa
Myös toinen vanhanaikainen sanonta varoittaa pareja epäonnesta. Lorun mukaan ei ole hyvä pitää häitä toukokuussa. Tällöin hääpäivä saattaa mennä pahasti pilalle.

Marry in the month of May,
and you'll surely rue the day.

Värillä on väliä
Morsiamen hääpuvun väri saattaa myös vaikuttaa avioliiton kestävyyteen. Keltaiseen ja vihreään pukuun uskotaan liittyvän häpeän tunteita, punaisessa puvussa avioitunut toivoisi ennemmin olevansa kuollut ja pinkki morsiuspuku saa lopulta rakkauden tunteet hiipumaan. Harmaassa hääpuvussa naimisiin mennyt morsian etääntyy lopulta aviomiehestään ja mustassa puvussa avioitunut saattaa tuntea tehneensä elämänsä virheen ja toivoa, että pääsisi ajassa taaksepäin.

Ennen kuin modernit morsiamet suunnittelevat valkoisen puvun tilalle jotakin räväkämpää, kannattaa pistää mieleen nämä uskomukset:

Married in red, you will wish yourself dead
Married in yellow, ashamed of your fellow
Married in green, ashamed to be seen
Married in pink, your spirit will sink
Married in grey, you will go far away
Married in black, you will wish yourself back

Kasvoja peittävä huntu
Vaikka tämä saattaa tuntua vanhanaikaiselta ja hölmöltä, on roomalaisen perinteen mukaan uskottu kasvojen edessä olevan hunnun pitävän pahat henget poissa.

Hämähäkit tuovat onnea
Jos löydät hääpuvustasi hämähäkin ennen kuin sanot tahdon, voit kiljua kauhun lisäksi ilosta. Englantilaisen legendan mukaan tämä tuo erittäin paljon onnea.

Nälkäiset kissat
Yksi eriskummallisimmista taikauskoista: jos kissa syö vasemman kenkäsi viikkoa ennen hääpäivää, on onnesi taattu.

Varovasti sormusten kanssa
Jos morsiusparista toinen tiputtaa sormuksen hääseremonian aikana, enteilee se kuolemaa. Sormuksen tiputtanut tulee menehtymään heistä ensimmäisenä.

Hääkukat
Ruusut ovat varma valinta, ne symbolisoivat rakkautta. Eräs toinen suosittu hääkukka, pioni, sen sijaan edustaa häpeää.

Osta äkkiä jotakin!
Se kumpi avioparista ehtii ostamaan ensimmäisenä jotakin, tulee määräämään kaapin paikan. Siksi joissain tapauksissa morsiamet ostavat heti seremonian päätyttyä morsiusneidoltaan jonkin pienen asian, jotta mies ei ehtisi heitä ennen.

Tuliko mieleen muita hääuskomuksia? Kommentoi alle!

Lähde: Yahoo Shine!

Kilpailut

Uusimmat