4 merkkiä, joista tiedät ettei mies ole valmis sitoutumaan

03.08.2013 10:15 - Katariina Näreaho

Miksi yhä useampi nuorimies välttelee avioliitoa? Entä mistä tietää, onko mies valmis sitoutumaan?

Nykyään avioliiton satamaan purjehditaan yhä myöhemmällä iällä. Moni mies nauttii vapaudestaan niin pitkään kuin pystyy, ja aviottomien nuorten miesten lukumäärä onkin ollut kasvussa. Amerikassa tehdyn tutkimuksen mukaan 25-29-vuotiaista miehistä 64 prosenttia ei ole koskaan ollut naimisissa. 70-luvulla vastaava luku oli vain 19 prosenttia.

Osasyy on se, että nykypäivänä yhä useampi ottaa aikaa itsensä kouluttamiseen ja uransa kehittämiseen. Lisäksi, tutkijoiden mukaan miehillä on alkukantainen tarve varmistaa oma varallisuutensa ennen vakituiseen, pitkään suhteeseen sitoutumista.

Mutta mistä tietää, onko oma miesystävä jo valmis avioliittoon?

1. Mies sooloilee
Jos sinä olet teistä kahdesta se, joka tekee yksin yhteiset suunnitelmat, tai huomaat usein jääväsi hänen viikonloppusuunnitelmistaan pois, voit olla varma että mies ei ole vielä valmis sitoutumaan. Parisuhteessa on kaksi ihmistä, joista kummankin osapuolen tulisi sisäistää me-ajattelutapa, ennen kuin vakavammasta sitoutumisesta voidaan edes puhua.

2. Appivanhempien välttely
Illastaminen appivanhempien luona voi tuntua vaivaannuttavalta ja kiusalliselta, mutta joskus sekin on läpi käytävä. Jos pariskunta aikoo asettua aloilleen ja avioitua, on kummankin oltava valmis kohtaamaan toistensa vanhemmat.

3. Kaveripiiri koostuu sinkuista
Joukossa tyhmyys tiivistyy, kuuluu sanonta. Tämä pätee myös ajattelu- ja käytöstapoihin. Avioituminen ei välttämättä ole päällimmäisenä mielessä, jos miehesi kaveripiiri koostuu pääosin villeistä sinkkumiehistä. Miehet, joiden lähipiirissä on paljon avioituneita miehiä, saattavat uskaltaa ottaa askeleen kohti avioliittoa huomattavasti helpommin.

4. Hänellä ei ole pitkäntähtäimen suunnitelmia
Jos miehesi on epävarma tulevaisuudestaan, eikä hänellä ole tarkkaa suunnitelmaa, missä ja miten hän haluaisi esimerkiksi seuraavat viisi vuotta viettää, ei hän todennäköisesti ole valmis sitoutumaankaan. Monella on taipumus varmistaa ensiksi tulevaisuutensa, ennen kuin alkavat suunnittelemaan, kenen kanssa sen viettävät.

Lähde: Yahoo! Shine

Suosittelemme

Uusimmat