Täydentävätkö vastakohdat aina toisiaan? Uutta tietoa

17.10.2013 21:15 - Senni Loikala

Lue, millaiset ihmiset vetävät toisiaan puoleensa.

Tuore amerikkalainen tutkimus selvitti, vetävätkö vastakohdat todella toisiaan puoleensa. Tuloksista selvisi, että potentiaalisten kumppanien keskinäinen erilaisuus toimii tietyissä tapauksissa magneetin tavoin, toisissa tapauksissa ihmiset eivät haltioituneet vastakohdistaan.

Vetovoima täysin erilaiseen ihmiseen kuin itse on, riippuu omasta persoonallisuustyypistä. Impulsiiviset, voitonhaluiset ja uutuudenviehätystä janoavat ihmiset hakeutuvat todennäköisimmin toisten samantyyppisten luonteiden seuraan. Heidän luonnettaan kuvaa usein uteliaisuus, energisyys ja henkinen joustavuus.

Hormonit, kuten dopamiini ja testostori, vaikuttavat seksuaalisiin ja romanttisiin tuntemuksiin. Testosteronivetoiset luonteet, jotka ovat usein analyyttisia ja kilpailuhenkisiä, haluavat monesti rinnalleen vastakohtaisen kumppanin. Heihin vetoavat usein huolehtivaiset ja itseään havannoivat ihmiset, joilla estrogeenin ja oksitosiinin tasot ovat korkeita. Vetovoima on monesti molemminpuolista näillä kahdella tyypillä.

Tutkimukseen otti osaa 28 000 ihmistä, joilla oli profiili deittisivustolla. Tutkijat tarkkailivat, millaisia ihmisiä sivuston käyttäjät valikoivat yhteydenpitoon.

Lähde: New York Daily News

Kilpailut

Uusimmat