Syrjähyppyjä ilman katumusta? Tietyt luonteenpiirteet lisäävät pettämisviettiä

02.02.2014 19:45 - Senni Loikala

Kumppanin luonteella on suuri vaikutus syrjähyppyjen todennäiköisyyteen.

Tuore amerikkalainen tutkimus selvitti, millaiset luonteet ovat kaikista alttiimpia pettämään puolisoaan ilman jälkeenpäin iskevää katumusta. Tuloksien mukaan ulospäinsuuntautuneet ekstrovertit ovat yleensä heitä, ketkä todennäköisimmin särkevät sydämiä.

Ekstroverttien joukossa on myös muita enemmän henkilöitä, joiden luonteessa on narsistisia ja psykopaattisia piirteitä. Monesti ekstrovertit herättävät muiden huomion ja ovat siksikin vetovoimaisia kumppaneita. Heidän seuransa on yleensä haluttua, koska he luovat ympärilleen hyvän ilmapiirin.

- Potentiaalisen kumppanin luonne on yksi valinnoista, joita suhteeseen haluavat joutuvat tekemään - jos he löytävät todella ekstrovertin kumppanin, he saattavat löytää itsensä suhteesta, jossa toinen on kiinnostunut myös yhden yön suhteista, selittää tutkija Nicholas Holtzman.

Holtzmanin mukaan ihmiset, jotka ovat tunnollisia eivätkä aina halua olla valokeilassa, ovat ekstrovertteja parempia kumppaneita pitkäaikaiseen suhteeseen. He nimittäin ovat usein rehellisempiä ja nöyrempiä kuin ekstrovertit, eivätkä siten ole yhtä alttiita irtosuhteisiin.

Tutkimukseen osallistui 1000 amerikkalaista ja intialaista ihmistä molemmista sukupuolista. Heidän nykyisiä ja entisiä kumppaneitaan sekä ystäviään haastateltiin, jotta heidän käyttäytymistään ja taipumustaan pettämiseen pystyttiin arvioimaan. 

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat