Jääkö kestävä parisuhde haaveeksi? 7 merkkiä, joista tiedät miehen olevan sitoutumiskammoinen

23.02.2014 20:15 - Senni Loikala

Jos haaveilet pitkästä parisuhteesta, kannattaa tunnistaa merkit, joista tiedät miehen olevan haluton sitoutumaan.

Pelkäätkö, ettei tapailemasi mies tai kumppanisi halua sitoutua sinuun? Her Campus -sivusto listasi asioita, joista voi ennakoida suhteen kestävyyttä.

1. Hänellä on pelimiehen maine

Olet tavannut miehen, joka varmasti osaa viedä jalat altasi. Hän on komea, hurmaava ja maksaa kahvilassa puolestasi. Saatat kuitenkin aavistaa, että tällä miehellä on jonoksi asti naisystäväehdokkaita. Jos saat halutun miehen, joka on uskollinen, on se pelkästään hieno asia. Jos kuitenkin epäilet kyseessä olevan pelimies tai olet kuullut hänestä juoruja, saattaa olla parempi säästää sydäntään.

2. Hän haluaa olla kanssasi vain kahdestaan

Jos suhteenne on jatkunut jo jonkin aikaa eikä mies ole esitellyt sinua ystävilleen tai perheelleen, ei mies välttämättä ole tosissaan kanssasi. Hän saattaa väistellä taitavasti kysymykset mahdollisista tapaamisista. Mies saattaa hävetä jotakin suhteessanne tai ajatella, ettei suhteenne tule kestämään pitkään, eikä siksi tahdo esitellä sinua läheisilleen. Vain kahden vietetty aika voikin olla merkki sitoutumiskammoisesta kumppanista.

3. Hänen kiinnostuksensa lopahtaa, kun olet koukussa

Kiintyminen toiseen voi tapahtua nopeastikin. Harmillista se kuitenkin on silloin, jos tunne on yksipuolinen. Mies on ensin innoissaan saalistanut sinut ja saattaa olla vielä kiinnostunut harrastamaan seksiä kanssasi, mutta ei vaikuta olevan kiinnostunut sinusta ihmisenä. Kiinnostuksen lopahtaminen on usein merkki siitä, ettei mies tahdo sitoutua. 

4. Hän välttelee kysymyksiä suhteenne tilasta

Haluat tietää, missä suhteessanne mennään. Tapailetteko vielä, oletteko jo yhdessä, tai voiko mies kuvitella yhteistä tulevaisuutta kanssasi? Kun aloitat keskustelun suhteestanne, kannattaa tarkkailla miehen käytöstä. Jos hän kieltäytyy puhumasta aiheesta tai välttelee kysymyksiä, saattaa olla, ettei hän halua sinun tietävän oikeita vastauksia.

5. Hän ajattelee vain itseään

Mies saattaa vaikuttaa ihastuneelta ja on intohimoinen seurassasi, mutta erossa ollessanne hän ei anna itsestään pienintäkään elon merkkiä. Saattaa kulua päiviä tai jopa viikkoja ilman yhteydenottoja. Mies ilmoittaa tapaamisesta yleensä viime tipassa. Monesti miehet, jotka ottavat yhteyttä vain kun heille sopii, eivät ole innostuneita sitoutumaan.

6. Hän on vielä kiinni eksässään

Mies ottaa usein esille entisen kumppaninsa, saattaa kertoa hänen tavoistaan ja monista asioista, joita sinun ei tarvitsisi tietää. Usein puheet eksästä saattavat tulla tilanteissa, jolloin teillä on hauskaa. Toki on kannattavaa puhua miehen kanssa suoraan entisistä rakkaista, mutta jos mies ei ole vieläkään kääntänyt sivua elämässään, hän tuskin ei ole kovin sitoutuvaa lajia.  

7. Hän vaikenee yhteisestä tulevaisuudesta

Olette olleet jo pidempään yhdessä. Saatat itse nauttia ajatuksesta, että vietättäisitte pitkiä aamuja sängyssä ja tekisitte viikonloppuisin mukavia asioita vielä vuosienkin päästä. Saatat ehdottaa, että alkaisitte harrastaa yhdessä. Mies ei kuitenkaan ole hiiskahtanut yhtäkään unelmaa tai sivulausetta, joissa teillä olisi yhteinen tulevaisuus. Jos mies ei ikinä pue sanoiksi yhteistä tulevaisuuttanne, se ei ehkä ole hänen suunnitelmissaan.

Uutisoimme aiemmin viidestä Facebook-päivityksestä, jotka saattavat vahingoittaa parisuhdettasi. Pääset lukemaan lisää aiheesta täältä.

Lähde: Her Campus

Kilpailut

Uusimmat