Viisi asiaa, jotka jokaisen sinkun on hyvä pitää mielessä

19.03.2014 19:15 - Katariina Näreaho

Kun sinkkuelämä saa mielen matalaksi, on hyvä ajatella asiaa toisesta näkövinkkelistä.

Sinkkuudessa ei ole mitään hävettävää ja sitä on turha murehtia. Ajatukset ja energia on aina parempi suunnata muualle kuin turhaan murehtimiseen. Tässä siis viisi asiaa, jotka jokaisen sinkun on hyvä pitää mielessä välttääkseen epätoivoon vajoamisen.

Et ole yksin

Kaikki sinkut tuntevat olonsa ajoittain yksinäisiksi ja ehkä jopa epätoivoisiksi. Kun mieli on maassa, on vertaistuki kullanarvoista. Sinkkujen ei tarvitse liittoutua keskenään ja perustaa viikottain kokoontuvaa tukiryhmää, jossa märehditään elämää ja sinkkuuden vaikeuksia. Riittää, että pystyt puhumaan jonkun kanssa tuntemuksistasi, sillä puhuminen auttaa aina. Huomaat myös, että tunteesi ovat täysin inhimillisiä, eikä sinussa ole mitään vikaa.

Arvosta sitä, mitä sinulla on

Niin vaikealta kuin se välillä tuntuukin, opettele näkemään elämäsi hyvät ja iloiset asiat. Älä keskity siihen, mitä sinulla ei ole. Ihminen on paljon muutakin kuin hänen siviilisäätynsä.

Lisäksi sinkkuudessa on lukuisia hyviä puolia, joita parisuhteessa elävät kadehtivat. Mitä? Lue lisää täältä.

Ei ole yhtä oikeaa tapaa elää

Ennen vanhaan naimisiin mentiin nuorena ja naiset jäivät kotiin kasvattamaan lapsia. Ajat ovat kuitenkin muuttuneet ja etusijalla ovat oma elämä ja ura. Kun perusta on rakennettu, on aika ryhtyä pesänrakkennuspuuhiin. Näin toimii yhä useampi mies ja nainen, mutta edelleen vanhan koulukunnan kannattajia löytyy. Ei ole siis yhtä oikeaa tapaa elää, joten elä elämäsi niin kuin itse haluat. Älä anna ympäristön paineen vaikuttaa päätöksiisi.

Iloitse muiden puolesta

Jos ystäväsi soittaa sinulle ja kertoo kihlautuneensa juuri puolisonsa kanssa, osallistu onneen ja iloon täysin rinnoin (vaikka sillä hetkellä ensimmäisenä tulisikin mieleen, että menetit jälleen yhden ystävistäsi parisuhteelle). Sitten kun on sinun vuorosi löytää Se Oikea, ovat ystäväsi varmasti myös sinun kanssasi jakamassa iloa.

Aloita deittailu, kun tunnet olevasi valmis

Sinkut saavat jatkuvasti kuulla ystävien "hyviä vinkkejä" kumppanin löytämiseen. Usein kuulee myös, kuinka rakkaus kävelee vastaan, kun lakkaa etsimästä. Katin kontit! Moni sinkkunainen ja -mies ei liikauta eväänsäkään puolison löytämiseksi, eikä tosirakkaus ole siltikään tullut eteen.

Tosiasiassa kumppanin löytämisen eteen on nähtävä vaivaa. Kaikki lähtee itsensä motivoinnista ja oikeasta asenteesta. Kun tunnet todella olevasi valmis seurustelusuhteeseen, on sinun laitettava itsesi likoon ja lähdettävä ihmisten ilmoille. Kukaan ei tule hakemaan sinua kotoa! Tiedät olevasi valmis, kun ajatus nettideittailusta tai ystävän järjestämistä sokkotreffeistä ei tunnu enää aivan mahdottomalta.

Lähde: Huffington Post

Lue myös: Neljä lausetta, joita ei kannata sanoa sinkkunaiselle

Kilpailut

Uusimmat