Seksuaalinen itsevarmuus kasvaa iän myötä - yleisimmät syyt

21.03.2014 21:45 - Reija Saarinen

Seksuaaline itsevarmuus kasvaa naisilla iän myötä. Syitä tähän on monia.

Naisten seksuaalinen itsevarmuus kasvaa iän myötä. Tähän tulokseen tulivat tutkijat, jotka seurasivat 2000 naista, jotka olivat iältään 18-60-vuotiaita. Suurimmillaan itsevarmuus näyttää olevan silloin, kun nainen on 31-vuotias. Epävarmimpia naiset sen sijaan ovat 25-vuotiaina.

Toki tutkimustulokset antavat vain osviittaa, mutta siitäkin huolimatta näyttää siltä, että itsevarmuus lisääntyy samaa tahtia iän kanssa. Alla muutama syy siihen, miksi moni on itsevarmempi petipuuhissa vasta 30-ikävuoden jälkeen.

1. Olet saanut kokemusta

Olet luultavasti harrastanut seksiä jo pidemmän aikaa, joten kokemus on kasvanut. Itsevarmuus taas tulee siitä, että tiedät mitä teet.

2. Sinulla on ollut enemmän kuin yksi kumppani

Seksi on myös asia, jota voi harjoitella. Jos olet ollut muutamien eri ihmisten kanssa sängyssä, olet varmasti oppinut paljonkin. Usein ensimmäinen kerta on aina hieman hermostuttava, mutta kokemuksen vuoksi 30-vuotias osaa asian hoitaa.

3. Olet hyväksynyt kehosi

Varmasti sinulla on edelleen päiviä, jolloin oma vartalo on kaikkea muuta kuin seksikäs. Tästäkin huolimatta olet huomannut itsessäsi myös ne hyvät piirteet, kuten kauniit sääret. Siksi et enää häpeile alasti oloa ja tämä taas lisää itsevarmuutta sängyssä huimasti.

4. Tiedät mistä pidät

Kolmikymppisenä useimmat tietävät, mitä sängyssä tahtovat, eivätkä he uskalla pyytää sitä.

Aiemmin olemme uutisoineet avoimen seksisuhteen hyvistä puolista. Jos haluat tietää asiasta enemmän, lue juttu täältä.

Lähde: Glamour

Kilpailut

Uusimmat