10 merkkiä, joista tiedät partnerisi manipuloivan sinua

15.07.2014 13:55 - Minna Talstila

Tuntuuko sinusta, että joudut aina noudattamaan kumppanisi tahtoa? Listaamiemme merkkien avulla tunnistat, manipuloiko hän sinua aivan mennen tullen.

Tasapainoisessa parisuhteessa kumpikin osapuoli tuntee itsensä yhtä arvokkaaksi. Asioista neuvotellaan yhdessä ja kummankin mielipiteellä on väliä. Monesti kuitenkin jommallakummalla on paljon enemmän valtaa. Siksi kokosimmekin alle Cosmopolitanin listaamia merkkejä, joiden avulla voit tunnistaa, oletko sinä tossun alla parisuhteessasi. 

1. Olet aina väärässä

Olet aina väärässä tai ainakin kumppanisi saa sinut tuntemaan niin. Partnerisi myös voittaa väittelyt ja viimeinen sana on aina hänellä tilanteesta riippumatta.

2. Hän syyllistyy usein kaksinaismoraaliin

Kumppanisi keksii sääntöjä parisuhteellenne, muttei noudata niitä välttämättä itse.

3. Hän saa jatkuvasti tahtonsa läpi

Oli sitten kyse elokuvasta, ruoasta tai lomasuunnitelmista, partnerisi saa aina päättää kaiken.

4. Hän esittää jatkuvasti sinuun liittyviä parannusehdotuksia

Kumppanisi huomauttelee jatkuvasti asioista, joita sinun pitäisi tehdä paremmin. Suurennuslasin alla voi olla esimerkiksi persoonallisuutesi, urasi tai vartalosi.

5. Hän saa sinut tuntemaan itsesi hulluksi

Olette keskellä riitaa ja kumppanisi haukkuu sinua k***pääksi. Kun kauhistelet asiaa, hän ei kuitenkaan enää myönnä asiaa. "En minä niin sanonut. Oletko hullu?"

6. Yövytte aina hänen luonaan

Oleskeletteko jatkuvasti partnerisi luona? Hänen asuntonsa voi olla parempi paikka hengailuun, mutta toisaalta kumppanisi voi vain olla laiska ja hän haluaa esimerkiksi pakkaamiselta välttyäkseen olla aina omassa kodissaan.

7. Hän haluaa olla kanssasi 24/7

Kumppanisi saattaa myös haluta olla kanssasi lähes vuorokauden jokaisena hetkenä. Hän siis voi estää sinua esimerkiksi viettämästä aikaa ystäviesi kanssa tai käymässä harrastuksissasi.

8. Hänellä on valikoiva muisti

Partnerisi ei välttämättä muista esimerkiksi omia virheitään tai kaikkia niitä hyviä asioita, joita olet hänen eteensä suhteen aikana tehnyt. Sen sijaan kristallinkirkkaana muistissa on pysynyt muun muassa se, että unohdit kerran hänen nimipäivänsä.

9. Hän tekee jotain eteesi jotain vain silloin, kun odottaa vastapalvelusta

Hän on tehnyt ihanan päivällisen ja haaveilet siitä nautittuasi sohvasta ja lempi tv-sarjastasi. Nämä voit kuitenkin unohtaa, sillä todennäköisesti kumppanisi pyytää sinulta jotakin vastapalvelusta kuten tiskausta tai imurointia.

10. Et ole hänen mielestään tarpeeksi hyvä kumppani

Jos et tee juuri niin kuin partnerisi haluaa, hän saattaa sanoa sinua huonoksi poika/tyttöystäväksi.

Aiemmin listasimme kolme erilaista seurustelijatyyppiä. Tarkista täältä, oletko sinä tarrautuja, välttelijä tai turvautuja.

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat