Muutos voi olla hyväksi - viisi vinkkiä parisuhteen haasteisiin

16.09.2014 17:11 - Susanna Karttunen

Vaikka parisuhteen käännekohdat voivat tuntua vaikeilta, ovat ne myös tärkeä osa vankan suhteen rakentamista.

Muutos on monille vaikea asia, eivätkä kaikki käänteet rakkauselämässä ole todellakaan helpoimmasta päästä. Kriisit voivat kuitenkin olla erittäin hyvä asia. Kun oppii suhtautumaan parisuhteen käännekohtiin positiivisemmin, voi huomata, että muutokset antavat suhteeseen myös uutta voimaa.

Women's Health -sivusto kokosi ohjeita, joiden avulla suhteen takaiskuista voi saada hyvää lisätehoa onnen rakentamiseen.

Hyväksy muutokset

Pitkän suhteen aikana ehtii sattua ja tapahtua. Eteen tulee arjen pieniä vastoinkäymisiä, suurempia haasteita sekä tärkeitä merkkipaaluja. Muutosta tapahtuu koko ajan ja se tulee myös olemaan aina läsnä suhteessanne. Muista, että muutos on asia, joka tekee elämästä mielenkiintoista ja jännittävää.

Ihmiset muuttuvat - eikä se ole aina pahasta

Ihmisillä on tapana muuttua ajan mittaa. Aina muutokset eivät ole suuria, mutta seurustelukumppani huomaa ne silti yleensä muita helpommin.

Saattaa tuntua epäreilulta, kun kulta kehittää itselleen yhtäkkiä ihan uudenlaisia mielipiteitä, tarpeita tai haluja. Muista, että kaikki muutokset eivät ole pahasta, ja tukemalla kumppaniasi suhteenne vahvistuu.

Pohdi, onko jokin vialla

Joskus mies- tai naisystäväsi uudenlainen käytös saattaa johtua siitä, että häntä vaivaa jokin asia. Huolehdi, että kullallasi säilyy tunne siitä, että sinun kanssasi voi jakaa myös vaikeat ajatukset.

Tee itse muutos

Vaikka turvallinen samanlainen arki tekee suhteesta mukavan ja turvallisen, tylsyys voi tehdä sille haittaa. Piristä suhdettanne tekemällä pieniä muutoksia jokapäiväiseen elämäänne. Esimerkiksi uuden harrastuksen aloittaminen yhdessä voi olla hyvä alku.

Käsittele konfliktia eri tavalla

Parit päätyvät riitelemään usein siksi, koska he väittelevät toistuvasti samanlaisista asioista. Pohdi tyypillisiä riitatilanteitanne ja mieti, toistuvatko niissä jotkin tietyt argumentit tai aiheet. Mieti, miten voisitte ilmaista erimielisyytenne toisillenne rakentavammin.

Uutisoimme aiemmin oudoista asioista, joista pariskunnat riitelevät. Lue artikkeli täältä.

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat