Viisi asiaa, jotka jokaisen parisuhteessa olevan pitäisi tehdä

18.09.2015 08:15 - Pauliina Jokinen

Parisuhteessa saattaa helposti unohtaa itsensä.

Tuoreen brittitutkimuksen mukaan pitkässä parisuhteessa olevat henkilöt kokivat menettäneensä ”sinkkuindetiteettinsä”, sen osan itsestään, joka oli valloilla yksin eläessä. Erityisesti yhteenmuuton jälkeen oma idetiteetti saattoi muuttua.

Myös pariskunnat, jotka viettivät paljon aikaa yhdessä ja tekivät kaiken yhdessä, saattoivat unohtaa omien halujensa ja toiveidensa merkityksen.

Omien halujen unohtaminen saattaa pidemmän päälle tuntua ahdistavalta ja syödä persoonallisuutta. Terve parisuhde onkin tasapinottelua omien ja yhteisten toiveiden välillä.

Muutama keino auttaa pitämään yllä omaa identiteettiä sekä piristämään parisuhdetta:

1. Viettäkää säännöllisiä treffi-iltoja yhdessä ystävienne kanssa
Terve parisuhde kotona vaatii terveen parisuhteen myös kodin seinien ulkopuolella. Läheisten ystäviesi seurassa et voi esittää: He huomaavat, jos välillänne ei ole kaikki kunnossa.

2. Pidä kiinni intohimoistasi
Muistatko pienet projektit, joita toteutit aiemmin? Olipa se sitten kitaransoitto pimeässä autotallissa tai vanhojen huonekalujen kunnostaminen, kannattaa näistä tavoista pitää kiinni. Nämä pienet asiat saattavat olla niitä juttuja, joiden takia kumppanisi alunperinkin rakastui sinuun.

3. Viettäkää viikonloppuja myös erillänne
Tutkimuksen mukaan hetki erillään kumppanistasi vahvistaa itsenäistä puoltasi ja persoonallisuuttasi. Pitkässä suhteessa pieni tauko toisesta saa kaipaamaan ja ikävöimään – harvinaista herkkua!

4. Opit uutta itsestäsi
Meditoi, kirjoita päiväkirjaa, lenkkeile tai mieti itseksesi, mistä pidät. Samalla tuot uutta myös suhteeseesi ja pidät keskustelunne virkeänä.

5. Hommaa harrastus
Mitä haluaisit vielä oppia? Uusien asioiden opiskelu ja harrastukset pitävät sinut järjissäsi ollessasi äärimmäisen rakastunut tai valtavan ahdistunut.


Lue myös: Parisuhteen sudenkuopat: 8 asiaa, jotka tuhoavat rakkautesi

Lähde: Self

Kilpailut

Uusimmat