Kuva: Fotolia

Seksiä työkaverin tai parhaan ystävän kanssa? Katso, mitä yleisimmät seksiunet tarkoittavat

18.01.2016 12:45 - Eeva Rajala

Oletko nähnyt unta esimerkiksi siitä, että harrastat seksiä parhaan ystäväsi kanssa?

Kun aamulla heräät ja muistat nähneensä seksiunta, millaista tahansa, ensimmäinen tunne on todennäköisesti hämmennys. Jos seksiunessa seikkailee kumppanisi sijasta joku toinen nainen tai mies, se ei välttämättä tarkoita sitä, että teidän pitäisi erota.

Psykologi ja uniekspertti Ian Wallace kertoo, ettei seksiunilla ole mitään tekemistä seksin harrastamisen kanssa. Alle on listattu yleisimpien seksiunien aiheet ja mitä ne psykologin mukaan tarkoittavat.

Petät unessa kumppaniasi

Tämän suuntainen uni kertoo piilevästä luottamuspulasta, mutta luottamuspula ei koske niinkään parisuhdetta tai avioliittoa. Uni tarkoittaa yleensä sitä, että uneksija itse menettää luottamustaan omaan viehättävyyteensä ja kokee valveilla ollessaan jotain sellaista, mikä saa hänet epäröimään itseään.

Kyseessä voi olla esimerkiksi tilanne töissä. Henkilö on voinut ehdottaa uutta ideaa töissä, mutta se tyrmätään täysin. Jos unen näkijä on nainen, hän on saattanut törmätä esimerkiksi liian täydellisen näköiseen perheen äitiin, joka näyttää yhdistävän työn, perheen ja oman vapaa-aikansa täydellisesti.

Yksinkertaisuudessaan uni on merkki siitä, että henkilö hakee liikaa hyväksyntää ympärillä olevilta ihmisiltä.

Heterolla homoseksiä, homoseksuaalilla heteroseksiä

Wallacen mukaan kyseessä on merkki henkilön sisäisestä kasvusta. Henkilö alkaa olla sinut kehonsa kanssa ja hänestä on tullut tai tulossa avarakatseinen, kun puhutaan henkilön uskomuksista, moraalikäsityksestä ja arvoista. Uni voi myös heijastaa henkilön seikkailijapuolta esimerkiksi vanhempana, kumppanina tai työntekijänä.

Seksiä kasvottoman henkilön kanssa

Kasvot symboloivat identiteettiä. Jos unen seksikumppanilla ei ole kasvoja, tarkoittaa se sitä, että uneksijaa haastetaan omassa elämässään koko ajan. Hän ei välttämättä itse ole vielä tiedostanut, missä tilanteissa häntä haastetaan. Wallacen mukaan henkilön onkin hyvä tarkkailla lähemmin, mikä voisi olla tietynlaisena esteenä elämässä, jotta este voitaisiin ylittää mahdollisimman pian.

Seksiä parhaan ystävän kanssa

Tällaiset fantasiat tulevat ja menevät aina, kun henkilö huomaa ystävässään jonkun ihailtavan luonteenpiirteen. Yleensä uni ei tarkoita muuta, paitsi jos henkilö on oikeasti ihastumassa tai rakastumassa parhaaseen ystäväänsä. Tilanne kannattaa selvittää itselleen.

Orgasmin saaminen unissaan

Jos tuntuu, että orgasmi on lähellä unessa, henkilö saattaa saada orgasmin myös oikeasti. Kiihottuminen tapahtuu REM-unen aikana. Jos siis henkilö näkee seksiunta REM-univaiheen aikana, saattaa hän kokea samalla myös orgasmin.

Seksin harrastaminen inhoamansa työkaverin kanssa

Wallacen mukaan uni selittyy sillä, että henkilö on hyvin kateellinen työkaverilleen tämän kyvyistä ja lahjakkuudesta. Uneksijaa ahdistaa, että tämä kyseinen henkilö loistaa työpaikalla, mutta uneksija itse ei saa arvostusta.

Seksiä julkisuuden henkilön kanssa

Seksiunessa voi seikkailla esimerkiksi David Beckham, Peter Franzén tai Johnny Depp. Kyseessä voi olla pelkästään haaveuni siitä, että henkilö pääsisi harrastamaan seksiä kyseisen julkkiksen kanssa, mutta uni voi selittyä myös muulla tavoin. Wallace kertoo, että uni voi olla merkki siitä, aivan kuten julkisuuden henkilö on hyvä työssään ja saa siitä valtaa, myös uneksija voi kokea elämänsä samalla tavalla. Uneksija saattaa olla sellaisessa elämäntilanteessa, että hommat toimivat ja elämä hymyilee.



Lue myös: Miksi miehet nukahtavat heti seksin jälkeen ja kuinka välttää se?

Lähde: Good Housekeeping

Kilpailut

Uusimmat